стрічка

Гощани у паніці через нашестя американського білого метелика

19 Вересня 2018, 11:03
Гусінь американського білого метелика 3017 Джерело: Фото із соцмережі Facebook
Гусінь американського білого метелика

Мешканці селища Гощі обурені поширенням американського білого метелика. 

Гощанці дуже стурбовані поширенням цього шкідника, бо він може знищити ще більше дерев та рослин та повернутися наступного року та заподіяти екологічного лиха. Про це пишуть жителі у групі в соціальній мережі Facebook.

1
Фото із соцмережі Facebook
Фото із соцмережі Facebook

 

«В цьому році в Гощі стався спалах поширення одного з карантинних шкідників – американського білого метелика. Ця мерзота найчастіше зустрічається в південних регіонах, але оскільки клімат все більше змінюється, випадки міграції шкідника все далі на північ стають частіше. 

Гусінь американського білого метелика – це як біологічна зброя, яка знищує листові дерева та кущі. Бачили дерева, повністю опутані «павутиною» і коконами? Це вони.

За декілька літніх місяців, гусінь практично повністю знищила дерева біля стадіону Колос і над Горинню. Але найстрашніше, що шкідник попав і у парк – два дерева на вході в парк біля церкви уже заселенні гусінню. Чим це загрожує? В наступному році, якщо не прийняти належних заходів, можемо втратити частину парку. Такі справи», - пишуть гощанці у соціальних мережах.

Фото із соцмережі Facebook
Фото із соцмережі Facebook

Фото із соцмережі Facebook
Фото із соцмережі Facebook

Нагадаємо, що з 16 липня проводилися профілактичні роботи ліквідації шкідника та був запроваджений карантин. Пізніше уражені ділянки мали обрізати та спалити, а дерева обробити спеціальною речовиною. 

У Гощі карантин на білого метелика запроваджено на 2,7 га. Однак шкідник уражає набагато більші ділянки. Він пошкоджує понад 140 видів деревних і чагарникових рослин.

«Гощанська селищна рада просить мешканців Гощі обстежити дерева на власних присадибних ділянках на наявність білого метелика, обрізати, спалити уражені гілляки дерев та кущів. Після цього рослини обробити інсектицидами.

Зверніть увагу на рослини поряд із домівкою. Можливо ваші сусіди не знають, що дерева біля їхніх будинків уражені цими шкідниками», - зверталася із проханням до жителів селищна рада.

Фото із соцмережі Facebook
Фото із соцмережі Facebook

Фото із соцмережі Facebook
Фото із соцмережі Facebook

 

Читайте також: 

Для ліквідації американського білого метелика у Гощі запровадять карантин;

У Гощі розпочнуть ліквідацію білого американського метелика;

У Гощі продовжують боротися з американським білим метеликом;

Як побороти американського білого метелика;

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024