стрічка

Як побороти американського білого метелика

18 Серпня 2018, 16:00
1972

У Гощі виявили американського білого метелика, з яким борються уже декілька місяців.

Це шкідник, який відкладає свої яйця на листах рослин, склеюють їх, обвивають павутиною, а потім молоді личинки живляться листками, залишаючи на них лише прожилки. 6-8 гнізд білого метелика можуть повністю знищити дерево. Фахівці обробляли рослини препаратом «Актофіт» на вул. Шевченка, але боротьба зі шкідниками буде неефективною, якщо гощанці не обстежать свої дерева на наявність білого метелика й не знешкодять його, повідомляє Гощанська селищна рада.

У Гощі карантин на білого метелика запроваджено на 2,7 га. Однак шкідник уражає набагато більші ділянки. Він пошкоджує понад 140 видів деревних і чагарникових рослин.



Породи, яким віддає перевагу, — шовковиця, клен ясенелистий, волоський горіх, плодові дерева: яблуня, груша, слива, айва, черешня. Білий метелик повністю об’їдає листя на деревах, оповиваючи гілки павутиною. Шість-вісім гнізд шкідника на плодовому дереві здатні повністю його знищити.

Лялечки білого метелика зимують під відмерлою корою дерев, під рослинними рештками, в тріщинах і щілинах парканів, під навісами та в інших захищених місцях.

Гусениці, відроджені з однієї кладки яєць, можуть повністю оголити плодове дерево 10–15 річного віку. Лялечки гинуть лише у зимовий період при зниженні температури нижче –30°С.



Гощанська селищна рада просить мешканців Гощі обстежити дерева на власних присадибних ділянках на наявність білого метелика, обрізати, спалити уражені гілляки дерев та кущів. Після цього рослини обробити інсектицидами.

Зверніть увагу на рослини поряд із домівкою. Можливо ваші сусіди не знають, що дерева біля їхніх будинків уражені цими шкідниками.

Коментарі
19 Серпня 2018, 19:02
Вичитуйте тексти перед публікацією. Менше копірайту.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024