стрічка

Як працівники Гощанської РДА відзначають День вишиванки

21 Травня 2020, 18:11
Гощанська РДА 1250
Гощанська РДА

Працівники Гощанської РДА з головою РДА зібралися у вишиванках для спільної фотосесії.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

На спільну фотосесію прийшли працівники Гощанської РДА, заступники голови та інші співпрацівники.

Долучитися також можна до флешмобу. Для участі потрібно опублікувати фото на своїх сторінках у соцмережах з хештегом #свято_вишиванки2020 

До відома, День вишиванки в Україні відзначають в третій четвер травня. У 2020 році свято припадає на 21 травня. Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції «Всесвітній день вишиванки» та прийшли на заняття одного дня у традиційному українському одязі.

Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів та викладачів університету, але згодом свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також охочі підтримати Україну.

У День вишиванки в Україні в національний одяг вбирають навіть пам’ятники. Так, у 2016 році вишиті сорочки приміряли на себе скульптура Либіді та Засновників Києва на Майдані Незалежності. Тематичним декором у вигляді стрічок з червоно-чорними візерунками, гуцульськими мотивами прикрашають автівки, будинки, домашніх улюбленців, валізи та сумки.

Часто у День вишиванки люди влаштовують марші у різних містах України та за кордоном, а також одягають вишиті сорочки на роботу, навчання та просто так.

Читайте також: День вишиванки: події і свята 21 травня

На Гощанщині започаткували онлайн-флешмоб до Дня вишиванки



 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024