стрічка

Уроки в системі Zoom, навчальні платформи та відеоуроки, – розповідає про навчання директорка Гощанської ЗОШ

08 Квітня 2020, 13:32
Фото ілюстративне/Дистанційне навчання 2341
Фото ілюстративне/Дистанційне навчання

Алла Талащук, директорка Гощанської ЗОШ, розповіла як минають навчальні будні учнів у дистанційному режимі.

Про це повідомляють на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

У межах навчального закладу діють інформаційні сторінки школи в соціальній мережі Фейсбук, а також офіційний сайт. Навчальний процес продовжується активними темпами, вчителі в дистанційному режимі займаються підготовкою завдань та планів уроків. Розробляють  уроки на цілий тиждень і вже надалі викладають матеріал онлайн в системі Zoom.

Окрім цього, педагоги мають власні блоги. Наприклад, на своєму блозі Алла Талащук розміщує покликання на документальні фільми, цікаві онлайн-уроки та інші цікавинки як учителька історії.

Колеги також працюють над тим, аби подати для дітей максимальну кількість цікавого матеріалу, зокрема, пропонують віртуальні відеоекскурсії, власні відеоуроки. Також контролюється і навчання: учні виконують тести, письмові завдання, пишуть твори, здають вірші напам'ять за допомогою різних платформ дистанційного навчання, наприклад ZOOM, Classtime, Classroom. Активно працюють групи Viber, де є представлені усі класи, а також окремо загальна група вчителів та школи. 

З 6 квітня учні опрацьовують теми навчального матеріалу Всеукраїнської школи онлайн. Педагогічний колектив школи також працює і над підвищенням рівня кваліфікації, займається самоосвітою за допомогою вебінарів (кількість яких зараз стрімко зросла) на освітніх сайтах та платформі РОІППО, постійно проводиться моніторинг актуальних законодавчих новин, які безпосередньо стосуються змін освітнього процесу, або його коректування на час карантинних заходів.
 

«Ми працюємо в режимі «карантин до 24 квітня». Забігати наперед не будемо, а діятимо відповідно до ситуації. Школи вправі самостійно вирішувати чи варто продовжувати навчання до 1 липня. Я думаю, що все відбудеться відповідно до календарного плану. Не менш важливу роль для нас відіграє обмін емоціями, психологічний настрій дітей, клімат, який ми створюємо, аби допомогти максимально безболісно пережити цей період та дати батькам та дітям чітко зрозуміти, що вони не одні. Хочу сказати, що дуже цікаво спостерігати за тим, як на період карантину поводять себе діти. Кажуть, що вони скучили за школою. А ми сумуємо за ними. Від себе особисто хочу побажати всім оптимізму. Віри в те, що все буде добре, що ми впораємось, переживемо, вийдемо з цього стану гідно та достойно.  Девіз нашої школи - #Разом #Ми #Сила! Ми в це віримо…», – пише під своїм дописом Алла Талащук.

Читайте також: Як працює Симонівський навчально-виховний комплекс у період карантину

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024