стрічка

Бізнесменам, владі та громадськості розкажуть про формування місцевої політики

20 Жовтня 2018, 13:00
Спікер: Андрій Токарський 869
Спікер: Андрій Токарський

У Гощі проведуть тренінг «Особливості партисипації. Інструменти ефективної участі» для представників влади, бізнесу та громадськості.

У середу, 24 жовтня о 11:00 у приміщенні РЦДЮМ (смт Гоща, вул. С. Наливайка, 3), про це повідомляє Гощанська селищна рада.

Під час тренінгу учасники заходу дізнаються:

  • що таке «партисипація»;
  • які інструменти участі громадян у формуванні місцевої політики та особливості їх використання;
  • як розвивати взаємодовіру між владою та громадою.

Учасники розглянуть дієві інструменти партисипації – публічні консультації. Публічні консультацій – це консультації з громадськістю у формі діалогу місцевої влади із мешканцями, задля вивчення та врахування їх пропозицій щодо різних важливих питань. Зокрема, обговорять особливості публічних консультацій та спробують їх змоделювати на реальних прикладах, а також визначать принципи, яких варто дотримуватись при проведенні публічних консультацій.

До участі в заході запрошують депутати селищної ради, посадовці органів влади, представники бізнес середовища, а також громадських організацій та активні громадяни.

Спікер: Андрій Токарський – фахівець у сфері партисипації.

Нагадаємо, що у Гощі реалізують два проекти спрямованих на розвиток громади. Кошти виділять з обласного бюджету на втілення таких проектів як: «Гоща активна» та «Учасницьке бюджетування, як крок до якісних змін»

Проект «Учасницьке бюджетування, як крок до якісних змін» реалізовується за сприяння Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської обласної державної адміністрації. Метою проекту є підвищення рівня залучення мешканців Гощі до формування місцевої політики, шляхом напрацювання проекту Положення «Про громадський бюджет», а також покращення рівня володіння інструментами партисипації ініціативними мешканцями, представниками бізнесу та органами місцевого самоврядування.

Читайте також: Громадські організації Гощанщини запрошують до участі в конкурсі молодіжних стартапів

На які проекти отримають кошти громадські організації Гощанщини

Громадські організації Гощанщини отримають кошти на реалізацію своїх проектів

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024