стрічка

Святковий торт, Joryj Kłoc, костюмований флешмоб: як гощани святкували День селища

16 Вересня 2019, 20:10
Святковий торт, Joryj Kłoc, костюмований флешмоб: як гощанці святкували День селища 2291
Святковий торт, Joryj Kłoc, костюмований флешмоб: як гощанці святкували День селища

На вихідних мешканців Гощі чекали різноманітні розваги та забави, тому що вони святкували День Гощі.

У суботу, 14 вересня гощани святкували день народження свого селища. Впродовж усього дня лунала жива народна музика. Багато виконавців з різних куточків України приїхали привітати мешканців Гощі.

Зауважимо, що цьогоріч святкування дня народження збіглося з гощанським фестивалем «Добре поруч», який проходив 13-14 вересня. Першого дня на учасників фестивалю чекав показ фільму місцевого режисера, який показувала на березі річки Горинь, а саме на «Набережній побачень».

Нагадаємо, що під час фестивалю відкрили «Набережну побачень».

В рамках фестивалю «Добре поруч» відбувся забіг «ACRIS AGRO RUN» на дистанцію у 2,5 кілометри. Упродовж другого дня на гостей свята також чекали різні забави, майстер-класи та автентичні святкування.


На майстер-класах навчали гончарству, малюванню та куховаренню. Гільдія кухарів Рівненщини вчили куховарити, а також нагодували гостей свята смачним борщем та лінивою капустою.





На святі ковалі з Івано-Франківщини, Рівненщини та  Волині закінчили виготовляти герб селища, на якому зображені лілеї. Тепер ця кована скульптура, розміром близько метра прикрашає стіну палацу Валевських.


Цьогоріч започаткували флешмоб національного одягу та історичного костюма. На території гощанського парку можна було зустріти дівчат у гарних сукнях, які називали себе «Подругами пані Валевської».


Спеціальними гостями вечірньої програми стала ватага Joryj Kłoc. Гощанці танцювали та підспівували гурту їх запальні пісні. А наостанок фотографувалися та брали автографи музикантів.


День Гощі відсвяткували тепер чекаємо на інший фестиваль  у селищі, а саме «Погоринські міста. Гоща».





 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024