стрічка

Щоб травами лікувати людей, агроном із Гощі просив благословення в духовенства

12 Березня 2019, 09:00
Валентин Леусь 8951
Валентин Леусь

71-річний Валентин Герасимович Леусь із селища Гоща фітотерапевт із багаторічним досвідом, чоловік власноруч готує краплі, мазі та настоянки, якими й лікує своїх пацієнтів.

Валентин Леусь за освітою агроном. Спочатку навчався у технікумі, а згодом – в інституті та академії. Травознавство ж, розповідає, у їхньому роду передається із покоління в покоління. Свого часу фітотерапію практикував його дід та прадід. Натомість він передав свої знання наймолодшій онуці Юлії, яка, до того ж, здобуває фах медика.

«Більше 50 років минуло, як лікую людей травами. А от вирощувати лікарські рослини почав ще з 9 річного віку. Пам’ятаю, як дід порався із рослинами на городі, а я йому допомагав. Ніби й не хлопчача справа грядки полоти, але мені це настільки подобалося, що навіть не помічав як летить час. Коли підріс, дід навчив готувати ліки. Аби удосконалити знання, я читав багато спеціалізованої літератури. Знайомився з відомими травниками. З деякими із них протягом багатьох років підтримував тісні стосунки. Однак, перш ніж почав лікувати хворих, попросив благословення у духовенства»,  – каже Валентин Герасимович.

Чоловік зізнається, про те, що допомагатиме людям, знав змалку. Пригадує, як дитиною бавився біля річки і побачив таке видіння: в тумані стояла Матір Божа з двома ангелами й сказала до нього: «Господь подарував тобі дар зцілювати людей. Тож і я благословляю». Через багато років це видіння знову повторилося у сні.

3
Фітотерапевт розповідає, що вирощувати трави почав у дитинстві
Фітотерапевт розповідає, що вирощувати трави почав у дитинстві

 

Нині ж недуги, з якими хворі їдуть до травозная, перерахувати важко. Гепатити, захворювання шкіри, проблеми по чоловічій та жіночій лініях, цироз печінки, проблеми зору та головні болі, запальні процеси, епілепсія… Проте найбільше, каже фітотерапевт, доводиться працювати з онкохворими.

«Лікувати злоякісні пухлини до мене приїжджали навіть співробітники інституту раку. Також за консультацією звертаються лікарі з Рівного, Луцька, Львова… Приїжджають навіть професори університетів.  До кожного пацієнта підходжу індивідуально, проте у всіх прошу показати результати обстеження у лікарні: УЗД, історію хвороби, аналізи, розпитую про самопочуття, і тільки потім призначаю лікування. За десятиліття практики дійшов висновку, що причиною більшості хвороб є проблеми з нервовою системою. Але при правильній та комплексній терапії можна побороти будь-яку недугу. Лікуванню піддається навіть рак четвертої стадії! Побороти онкологію допомагають такі трави: болиголов, княжик сибірський, розторопша… Проте найбільш помічні властивості має дерево гінкго білоба. У мене росте ціла його плантація. 15 років тому насіння прислали з Києва із ботанічного саду. Рослина не вибаглива, добре пристосовується до нашого клімату, проте любить світло і вологу. Препарати на основі гінкго білоба розсмоктують будь-які пухлини, застерігають інсульти та інфаркти. Усім своїм пацієнтам рекомендую додавати кілька листочків цього дерева до чаю задля профілактики», – каже травник.  

Усі краплі, мазі, настоянки та відвари, якими лікує своїх пацієнтів, травник готує самостійно. Бо ж чи не усі складові вирощує на власному городі. Щоправда, деякі замовляє за кордоном. Зітхає, раніше купував їх у Карпатах, проте тепер там знищено багато видів лікарських рослин. Справлятися допомагає дружина Надія. Вона, до речі, була першою, кого Валентина Герасимовича «зцілив» від важкої недуги.

5
Травознай вважає, що називати ціну за допомогу - гріх
Травознай вважає, що називати ціну за допомогу - гріх

 

«До мене їдуть і багаті, і бідні. Нікому не називаю ціну за свою допомогу. То гріх! Ще покійний дід вчив, що добро повинне бути безкорисним. Чимало хворих звертаються до мене після того, як традиційна медицина поставила на них хрест, помирати додому відправляли. Молюся за кожного хворого, аби з Божою поміччю «виходити». А взагалі, усім людям рекомендую вирощувати протизапальні трави вдома – шавлія, перило, материнка. Лікувати ту чи іншу недугу можна як цілим збором трав, так і окремим рослинами, головне знати їхні лікувальні властивості», – завершує Валентин Леусь.

 

Коментарі
23 Березня 2019, 13:06
Валентине Герасимовичу! Ти просто молодець, що допомагаєш людям. Я пам'ятаю, що ще в молодості ти захоплювався цією благородною справою. Хай Тобі Бог допомогає і довгих Тобі років життя!
09 Квітня 2019, 19:51
Добрий день можна кординати ваші, або номер телефону.
25 Квітня 2019, 16:34
можна ваш номер телефону і адресу
25 Квітня 2019, 17:44
Доброго дня! Пишіть у приватні повідомлення на нашу сторінку у Фейсбук. Надамо всю інформацію, що Вас цікавить
09 Травня 2019, 12:46
Чи можите дати номер телефону?
14 Липня 2019, 22:56
дружині видалили пухлину в голові ...необхідно телефон Валентина Герасимовича
15 Липня 2019, 12:00
067-899-11-85 телефон Валентина Леуся
23 Січня 2021, 00:49
Не знаю правда чи ні, тут є відгуки: https://archive.visnyk.lutsk.ua/2012/03/27/roslyny-dlya-likiv-tsilytel-vyroschuje-u-chudo-sadu/
03 Березня 2021, 18:28
можна контакти до Валентина Герасимовича, благаю.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024