стрічка

Варфоломій відправив службу на престольному празнику Гощанського монастиря

16 Жовтня 2018, 14:00
Варфоломій відправив службу на престольному празнику Гощанського монастиря 3782
Варфоломій відправив службу на престольному празнику Гощанського монастиря

У Покровському Гощанському монастирі відсвяткували престольний празник, службу яку очолив Митрополит Варфоломій

У неділю, 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці у Свято-Покровському жіночому монастирі селища Гоща урочисто відсвяткували монастирське свято. Про це повідомляє Рівненська епархія Української Православної Церкви.

День Покрова Пресвятої Богородиці є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. Його історія сягає Х століття. За переданням, у Влахернській церкві в Константинополі, де зберігалася риза Божої Матері, святому Андрію, Христа заради юродивому, було явлення Богородиці, Яка тримала над народом омофор. Цим Пресвята Діва засвідчила своє заступництво вірним, які молилися в церкві.


В цей день святкову Божественну літургію звершили керуючий єпархією Високопреосвященніший Варфоломій митрополит Рівненський та Острозький та його вікарій Преосвященніший Пимен єпископ Дубенський.

Владикам співслужили священики обителі. На літургії молилися за мир та спокій в нашій Державі та захисників України. Пом’янули за упокій всіх захісників-воїнів які загинули захищаючи Україну. Зі словом повчання до вірних звернувся єпископ Пимен.

Закінчилося святкування традиційним хресним ходом, де було відслужено і заупокійну літію за спочилими священнослужителями, сестрами та прихожанами святої обителі. Митрополит Варфоломій привітав ігуменю Ірину (Сачук),сестер та всіх присутніх з монастирським святом



















 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024