стрічка

Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України

15 Жовтня 2018, 17:43
Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України 1738
Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України

У Гощі відзначили чотири важливі події які відбувалися в історії 14 жовтня.

У неділю, 14 жовтня у день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, у селищі Гоща урочисто відзначили День захисника України, День Українського козацтва та 76-ту річницю створення УПА. Про це повідомляє Гощанська района державна адміністрація.

Молебень на честь Покрови Пресвятої Богородиці відслужив настоятель Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП селища Гоща отець Олег.

Після урочистого виконання Гімну України на сцену запросили матерів загиблих героїв АТО Дмитра Оверчука, Сергія Левчука, Миколи Карнаухова, Володимира Томіліна, Дмитра Козачонка та батько Тараса Гарбарчука.

Усі присутні схилили голови та хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих героїв. А «небесні янголята» піднесли скорботним матерям вишиті червоно-чорними нитками рушники.

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ: «Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України. ФОТО»

Зі словами глибокої вдячності за виховання гідних синів, голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук звернувся до матерів загиблих Героїв та щиро подякував їм за їх героїчний подвиг. Також подякував добровольцям та воїнам АТО усіх шести хвиль мобілізації за їхній героїзм та мужність, за те, що дарують можливість жити, радіти та святкувати.

На згадку про жертву наших предків у здобутті незалежності рідної держави, голова РДА Юрій Ковальчук, керуючий справами райради Олександр Панчук, Гощанський селищний голова Микола Панчук та учасники урочистостей поклали квіти до наріжного каменю, де згодом встановлять пам’ятник захисникам України усіх часів, та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ: «Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України. ФОТО»

Продовжили святкування концертною програмою у виконанні кращих аматорських колективів та окремих виконавців району. У їх виконанні звучали українські стрілецькі та повстанські пісні.

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ: «Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України. ФОТО»

У селищному парку працівники центральної районної бібліотеки майстерно організували виставку історії українського війська «Воїни», фото локацію із завзятим козаком та справжній курінь ОУН-УПА. А фотовиставка «Обличчя героїв АТО», де зі світлин дивились усміхнені учасники бойових дій та загиблі земляки-Герої, не залишили байдужими нікого з відвідувачів.

Водночас у парку відбувалася була організована виставка військового обладнання. Відрадно, що біля неї постійно юрмилися зацікавлені юнаки.

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ: «Як у Гощі 14 жовтня святкували День захисника України. ФОТО»

Справжній український куліш на відкритому вогнищі дружно готували учасники юнацького осередку «Козаченьки». Окрім цього вони презентували фото з життя громадської організації «З козаченьків ростуть козаки» та пропонували усім бажаючим тематичну літературу, зокрема, брошуру «Олевська республіка», приурочену 110-річчю засновника УПА «Поліська Січ» Тарасу Бульбі-Боровцю.

А ще була представлена виставка стендових моделей вихованців районного центру дітей, юнацтва та молоді, а також ляльок-мотанок та виробів з бісеру, виготовлених руками їх керівників.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024