стрічка

Свята, іменини та дати: Всесвітній день боротьби з раком грудей

15 Жовтня 2018, 10:35
Свята, іменини та дати: Всесвітній день боротьби з раком грудей 2055
Свята, іменини та дати: Всесвітній день боротьби з раком грудей

Всесвітній день боротьби з раком грудей проводять щорічно 15 жовтня. Приурочені до цього дня заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу.

Мета проведених в цей День заходів - звернути увагу суспільства на проблематику раку грудей, покращити знання з цього питання, з тим, щоб стала можливим діагностика захворювання на початковій стадії, та здійснено належного лікування.

Рак молочної залози» – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Особливо ризикують стати жертвами цієї хвороби представниці.

Організація Об’єднаних Націй і, зокрема, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) оголосили 15 жовтня «Всесвітнім днем миття рук».

Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі дитячих життів щодня. «Брудні руки» є однією з головних причин високої дитячої смертності в Азії та Африці. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники холери, вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань.

Така проста гігієнічна процедура, як миття рук, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.«слабкої статі, вік яких вже наближається до сорока років. У всьому світі в останні десятиліття розгорнулася кампанія по боротьбі з раком молочної залози.

На 76-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яке відбулося 18-го грудня 2007-го року, було прийнято рішення офіційно оголосити 15-те жовтня Міжнародним днем сільських жінок і відзначати його щорічно, починаючи з 2008-го року.

У сільських районах нашої держави проживає близько 30-35% від загального числа населення, серед яких близько 50-60 % складають жінки. Найчастіше на їхні плечі лягають не тільки турботи про сім’ю і виховання підростаючого покоління, а й турботи по будинку, домашньому господарству, робота і безліч інших турбот, про які навіть і не підозрюють ті, хто проживає в містах, де за великим рахунком «все під рукою».

Міжнародний день білої тростини. Біла тростина є символом незрячих людей. Починаючи з 1970 року, 15 жовтня – день солідарності з людьми з обмеженими можливостями.

Іменини святкують: Андрій, Борис, Дмитро, Михайло, Петро, Федір.

Цей день в історії: 

533 - великий візантійський полководець Велізарій вступає в Карфаген, відбивши його у вандалів, що стало початком кінця королівства Вандалів.

1570 - заснована нинішня столиця Північної Кореї місто Пхеньян.

1582 - вводиться григоріанський календар папою римським Григорієм XIII.

1917 - розстріляна знаменита шпигунка, танцівниця Мата Харі за діяльність на користь Німеччини.

1973 - популярна операційна система UNIX оновилася до четвертої версії.

1981 - заснована легендарна метал-група Metallica.

1985 - початок кінця СРСР - М. Горбачов оголосив про плани економічної перебудови.

1992 - визнаний винним в 52 вбивствах серійний маніяк Андрій Чикатило.

2005 - мітинг у Києві переріс у криваву бійку між націоналістами та комуністами.

2007 - компанією Intel оголошено про розробку нового процесора для мобільних застосувань - Intel Atom, в цей час з успіхом застосовуються в ноутбуках, нетбуках ін.. 
 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024