стрічка

Гощанський музей активно поповнюють речима побуту, вишиванками та рушниками

11 Жовтня 2018, 17:40
Гощанський музей активно поповнюють речима побуту, вишиванками та рушниками 2053 Джерело: Фото Валерія Бейлаха
Гощанський музей активно поповнюють речима побуту, вишиванками та рушниками

Школи Гощанського району поповнюю експозицію музею «Погорина» етнографічними матеріали та іншими старовинними речами.

Поціновувач минувшини Валерій Бейлах, якому Гощанський селищний голова Микола Панчук доручив формувати фонди Гощанського музею «Погорина», вчергове порадував новими надбаннями. Їх передають у майбутній музей не лише гощанці, а й мешканці сіл району. Цього разу активно ділилися знаннями, досвідом та етнографічними матеріалами сільські школи. Про це повідомляє Гощанська селищна рада.

Так, директорка Малятинської школи Людмила Довгалець поповнила музей «Погорина» вишивками-картинами на полотні та предметами одягу. А вчителька закладу Людмила Іванишин, яка опікується шкільним музеєм, розповіла власний досвід формування його фондів.

Фото Валерія Бейлаха
Фото Валерія Бейлаха

Директорка Липківської школи Валентина Нечипорик акцентувала на перлині їхнього музею – експозиції «Українська світлиця» та подарувала музею «Погорина» кілька експонатів ручної обробки льону.

Щедрими були й у Бочаницькій школі. Її директорка Наталія Поліщук та завідувачка шкільним музеєм Надія Буркалець передали ручні знаряддя для ткацтва, домоткані речі та кераміку.

Мешканці Гощі Віктор та Наталія Гуди презентували у фонди музею добре збережені полотняні предмети жіночого вишитого одягу, які зберігалися у Терентієві.

Зі слів Валерія Бейлаха, найактивніше передають етнографічні матеріали: предмети побуту, одягу тощо. Попри це важливо працювати й над висвітленням інших тем, які будуть представлені в музеї.

Фото Валерія Бейлаха
Фото Валерія Бейлаха

Читайте також: 

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024