стрічка

Щоб не загрузнути в смітті: у Гощі хочу придбати сміттєвоз майже за 2 мільйони гривень

05 Жовтня 2018, 15:25
Щоб не загрузнути в смітті: у Гощі хочу придбати сміттєвоз майже за 2 мільйони гривень 1289
Щоб не загрузнути в смітті: у Гощі хочу придбати сміттєвоз майже за 2 мільйони гривень

Задля розв'язання проблеми зі сміттям у селищі Гоща хочуть купити сміттєвоз вартість 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Гощанці хочуть, щоб Гоща була чистою. Важливо, аби на вулицях не було сміття, а контейнери біля прибудинкових територій звільняли від непотребу вчасно й відповідно до  встановленого графіку. Це зона відповідальності КП «Агентство розвитку Гощі». Проте, як би не прибирали селище працівники КП, відсутність спеціальної техніки ускладнює цей процес.

У Гощі дві проблеми пов’язані зі сміттям: відсутність власного сміттєзвалища та нового сміттєвоза. Ці проблеми підсилюють одна одну. Якби селище мало своє сміттєзвалище, вивозити непотріб ще певний час можна було б старою технікою, яке є в комунальному підприємстві. В свою чергу, якби техніка була нова, то не так лякала б відстань до Корецького полігону твердих побутових відходів. Саме туди старим сміттєвозом везуть гощанський непотріб.

Де й коли буде у Гощі організоване санкціоноване сміттєзвалище – питання, яке залишається без відповіді. А вивозити сміття потрібно. З огляду на це директорка комунального підприємства Галина Чуб’юк запропонувала купити сміттєвоза.

«Нам потрібен сміттєвоз на базі МАЗ об’ємом 12 м³ із боковим завантаженням, – розповідає директорка КП «Агентство розвитку Гощі» Галина Чуб’юк. – Його вартість становить 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Ми розглядаємо варіант купівлі техніки у лізинг. Лізинг це позика на купівлю, терміном від одного до п’яти років. Звичайно, усе залежить від рішення, яке ухвалять депутати селищної ради на сесії. Якщо вони підтримають проект відповідного рішення, можна буде говорити про терміни лізингу».

Зі слів Гощанського селищного голови Миколи Панчука після виконання комунальним підприємством усіх фінансових зобов’язань перед кредиторами, спецтехніку передадуть на баланс селищної ради.

«Селищна рада підготувала для депутатського розгляду на сесію проект рішення, щоб збільшити статутний фонд КП «Агентство розвитку Гощі». Збільшити статутний фонд КП до обсягу 1 мільйон. 50 тисяч гривень потрібно, аби сплатити перший внесок в розмірі 850 тисяч гривень та поточні виплати до кінця 2018 року. Решту суми доведеться брати в лізинг із виплатою процентної ставки. Але нині – це єдиний можливий спосіб придбати спецтехніку. Дуже важливо, аби депутати зрозуміли це й підтримали цей проект рішення», - говорить Микола Панчук.

Нині сміття Гощею збирає два ЗІЛа-130, 90-х рр. випуску. Ці машини  виконують функцію сміттєвоза. Після придбання нової техніки, їх теж використовуватимуть за призначенням.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024