стрічка

Екологи не дозволили видобувати глину на Гощанщині

04 Жовтня 2018, 15:45
Фото ілюстративне 1047
Фото ілюстративне

Екологічна комісія не дозволила видобувати глину поблизу села Жалянка Гощанського району.

У середу, 3 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під головування Володимира Валявки та за участі заступника голови Рівненської обласної ради Олексія Бучинського.

Екологічна комісія не погодила проведення аукціону на продаж спецдозволу для видобутку глини на Гощанщині, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

Під час засідання депутати рекомендували відмовити у наданні погодження продажу на аукціоні спецдозволу для промислової розробки глини на Гощанщині. За словами Садівського селищного голови Валерія Вертелецького, ні місцеві мешканці, ні органи місцевого самоврядування не були повідомленні про можливі видобувні роботи поблизу села Жалянка. Більше того межі ділянки «Жалянська-2», де у випадку проведення аукціону розпочнеться промислова розробка глини, знаходяться в ста метрах від межі села.

«Першочергово у будь-яких питаннях, де мова йде про розробку та видобуток надр нашу комісію цікавить, що від цього отримають місцеві громади. У всіх випадках, коли на наш розгляд виносяться подібні питання, ми вимагаємо аби підприємства, що здійснюватимуть видобувну діяльність, підписували інвестиційні угоди із громадами на території яких працюватимуть. Стосовно ж ділянки «Жалянська-2» місцеві мешканці не те що не бачили ініціатора, який звернувся до Державної служби геології та надр для проведення аукціону, а й, навіть, не знали про його існування. Саме тому наша комісія рекомендувала голові обласної ради винести питання на розгляд сесії та відмовити у наданні погодження», - зазначив голова комісії Володимир Валявка.



 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024