стрічка

Цієї осені у Гощі відкриють інклюзивно-ресурсний центр

25 Вересня 2018, 12:40
Цієї осені у Гощі відкриють  інклюзивно-ресурсний центр 1701
Цієї осені у Гощі відкриють інклюзивно-ресурсний центр

Коштом Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації», у Гощі відкриють  інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими потребами.

Цієї осені ІРЦ мають відкрити у Дубровицькому, Гощанському, Дубенському, Рокитнівському, Березнівському та Володимирецькому районах, а також у Млинівській, Клеванській та Немовицькій ОТГ. Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністація.

Нагадаємо, з 1 вересня цього року в області вже запрацювала мережа інклюзивно-ресурсних центрів для дітей із особливими освітніми потребами. Три такі заклади відвідують діти у Дубно, Зарічному та Сарнах. Послуги отримують понад 2 тисячі дітей віком від 2 до 18 років.

«Центри оснащені предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Належну допомогу в закладі можуть отримувати не лише діти та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади», – говорить Світлана Богатирчук-Кривко та додає, що головна мета створення інклюзивно-ресурсних центрів – забезпечення однакових можливостей усім дітям на здобуття дошкільної та середньої освіти.

Відкриття таких закладів стало можливим завдяки втіленню Меморандуму про співпрацю, який минулого року підписали дружина Президента України Марина Порошенко та голова ОДА Олексій Муляренко. Таким чином Рівненщина долучилася до проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації».

На оснащення інклюзивно-ресурсних центрів в область надійшла субвенція в сумі понад 4,1 мільйона гривень. Для закладів придбали методичне, навчальне та програмне забезпечення, предмети, матеріали та обладнання.

Разом з тим, в управлінні освіти і науки ОДА повідомляють, що в області прийняті рішення місцевих рад про створення 18 ІРЦ, зокрема «Гощанський ІРЦ» Гощанської районної ради.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024