стрічка

За гроші Світового банку у Гощанській лікарні встановлять кардіотестер та УЗД сканер

21 Вересня 2018, 19:33
За гроші Світового банку у Гощанській лікарні встановлять кардіотестер та УЗД сканер 1346
За гроші Світового банку у Гощанській лікарні встановлять кардіотестер та УЗД сканер

Згідно проекту Світового банку Гощанська центральна районна лікарня отримала новий прилад для діагностування інфаркту міокарда. Згодом за цим проектом до Гощі завезуть і УЗД сканер.

Сучасні медичні практики дають змогу діагностувати інфаркт міокарда за лічені хвилини за допомогою спеціальних кардіоаналізаторів.

Відтепер завдяки проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» ця технологія доступна й в районних лікарнях Рівненщини. Адже в рамках проекту було закуплено 19 нових аналізаторів кардіомаркерів. Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

За розподілом приладів кожне районне кардіологічне відділення отримало кардіотести. Також згідно з проектом Світового банку до районних лікарень завезуть УЗД сканери.

За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту Сергія Рибачка, ці аналізатори дозволяють дуже швидко визначати чи був інфаркт міокарда в пацієнта, а також дають змогу проводити низку інших аналізів.

«Раніше такі аналізатори були встановлені лише в обласній та рівненській міській лікарнях. Однак завдяки проекту ми змогли закупити обладнання й для кожної районної лікарні. Тож тепер пацієнтам з підозрою на інфаркт зможуть оперативно встановлювати діагноз на рівні району», - прокоментував керівник групи консультаційної підтримки проекту.

Разом з цим, Сергій Рибачок зазначає, що згідно з контрактом компанія-постачальник обладнання зобов’язана не лише поставити дані аналізатори до райлікарень, але й навчити лікарів працювати з ними. Адже у більшості випадків районні фахівці не мають досвіду роботи з аналізаторами такого типу. Після завершення навчання усі прилади будуть передані до районних лікарень області.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024