стрічка

На Рівненщині 29 медзакладів фінансуватимуть за новою системою

21 Серпня 2018, 20:00
770

25 медзакладів Рівненської області з жовтня перейдуть на нове фінансування. Гощанський районний ЦПМСД  один із перших, де випробували нову реформу.

Це заклади, що надають послуги первинної медичної допомоги і які підписали договори із Національною службою здоров’я України під час «другої хвилі», повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Тож ці клініки одержать гроші відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів. Тобто будуть отримувати пряме фінансування за надані послуги з держбюджету.

Нагадаємо, першими хто випробував медреформу в області стало чотири медзаклади. Це комунальні некомерційні районні центри первинної медико-санітарної допомоги – Рівненський, Здолбунівський, Гощанський та Зарічненський.


 

«Цього разу до нового механізму фінансування приєдналися заклади майже з усіх районів Рівненщини. Приємною несподіванкою стало й те, що контракти з Національною службою здоров’я уклали 2 приватні клініки Костополя. У закладах розробили чіткий перелік медичних послуг, які покриваються Національною службою здоров’я, тож їх можна отримати безкоштовно», - розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Таким чином, зазначає Світлана Богатирчук-Кривко, вже 29 медичних закладів Рівненщини працюють з Національною службою здоров’я. Інші заклади, що надають первинну медичну допомогу, повинні підписати договори з НСЗУ до кінця 2018 року і перейти на принцип «кошти йдуть за пацієнтом».

Точну дату «третьої хвилі» укладання договорів Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом.

Нагадаємо, що шестеро лікарів Гощанського районного ЦПМСД вже цього місяця отримуватимуть підвищену зарплатню завдяки тому, що підписали понад тисячу декларацій з пацієнтами.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024