стрічка

Відбувся футбольний турнір у Симонові

16 Серпня 2018, 18:00
899

У неділю, 12 серпня, у Симонові відбувся восьмий турнір, присвячений святу села. Цього разу в ньому взяли участь відразу шість команд – крім представників району (ФК «АГАТ», ФК «Садове», «Полісся» та симонівський «Агат») позмагатися прибули ветерани львівських «Карпат» та київського «Динамо» (або ж команда «Зірок українського футболу»).

Стартовим поєдинком турніру став матч між ФК «Садове» та господарями. Команда першої ліги області, навіть, незважаючи на дефіцит часу (тайм тривав 20 хвилин), без особливих проблем здолала представника районного чемпіонату з рахунком 3:0, пише на сайті футбольного клубу «АГАТ».


 

Після цього на поле вийшли гравці гощанського ФК «АГАТ» та столичного «Динамо». Більш молодші гравці першими зуміли провести гол – відзначився Олександр Любар, який повертається до табору «агатівців» після перебування в «оренді» в районному «Агаті».

Щоправда, здобути перемогу гощанцям не вдалося. В другому таймі прохід по правому флангу Олександра Алієва завершився голом у ворота Олексія Дем’янця. Саме за рахунку 1:1 гра і завершилася.


 

Третій матч турніру відбувся між симонівським «Агатом» та «Карпатами» зі Львова. Господарі активніше почали поєдинок і досить швидко повели у рахунку. Втім львівські ветерани, у складі яких особливо виділялися чорношкірий Самсон Годвін та «футзальний» Сергій Тригубець, переломили хід гри і незабаром зрівняли рахунок. Друга частина зустрічі (у матчах за участі ветеранів тайми тривали 15 хвилин) знову почалася під знаком Симонова – агатівці вдруге вийшли вперед. Проте «Карпати» не знітилися і продовжували гнути свою лінію до тих пір, поки не тільки не відквитали один м’яч, але й забили третій та перемогли з рахунком 3:2.

Отож, для «Агата» з Симонова другий поєдинок виявився на турнірі останнім, а доля першого місця у групі мала вирішуватися у протистоянні «Карпат» та ФК «Садове».

Наступний матч визначив ще одного невдаху турніру. ФК «АГАТ» упевнено почав поєдинок проти лідера Першості області – малятинського «Полісся». За якихось десять хвилин Олександр Любар оформив дубль, а гощанці вели з рахунком 2:0. Але такий надуспішний початок, здавалося, заколихав оборону агатівців і під завісу першого мікро-тайму подачу зі штрафного у виконанні Віталія Фруманця у високому стрибку завершив Ярослав Тиндюк – 2:1.


 

А в другій частині зустрічі «Поліссю» взагалі вдалося оформити кам-бек. Спочатку відзначився Тарас Топоровський, який реалізував вихід віч-на-віч з кіпером гощанців, а потім він же у карному майданчику знайшов точною передачею Віталія Фурманця і президент “Полісся” встановив остаточний рахунок матчу, який виявився 3:2 на користь малятинців.

Таким чином, гощанці, вслід за одноклубниками з Симонова, втратили всі шанси поборотися за головний трофей турніру.


 

Долю заключного групового поєдинку між «Карпатами» та ФК «Садове» вирішив єдиний красень-гол, який провів новачок садівчан Анатолій Пархомчук зі штрафного. Далі львів’яни мали кілька непоганих нагод відігратися, проте їм бракувало точності і як не старалися Сергій Тригубець та Самсон Годвін, проте матч так і завершився поразкою «Карпат» 0:1. Таким чином, ФК «Садове» вийшов до фіналу з максимумом набраних очок.

В останній грі групового етапу «Полісся» двічі вело у рахунку, проте здобути перемогу над більш досвідченими суперниками їм все ж не вдалося. У складі «Динамо» знову відзначився Олександр Алієв, реалізувавши одинадцятиметровий та Анатолій Безсмертний. Утім, нічия 2:2 виявилася на користь малятинського клубу, котрий кваліфікувався до фіналу.

У грі за третє місце між «Карпатами» та «Динамо» глядачі побачили майстерність професіоналів, але не забиті м’ячі. Поєдинок завершився з «сухим» рахунком 0:0 і обидві команди, за соломоновим рішенням організаторів турніру, стали бронзовими призерами змагань.


 

Не вдалося перервати гольову посуху командам і у вирішальному матчі турніру, в якому ФК «Садове» зійшовся з «Поліссям». Поєдинок вдруге завершився з рахунком 0:0, але тут вже довелося бити пенальті. Під час проведення післяматчевої лотереї нерви міцнішими виявилися у гравців ФК «Садове», котрі реалізували всі чотири одинадцятиметрових. Натомість футболісти «Полісся» двічі схибили. Отож, з рахунком 4:2 перемогли садівчани і вперше, перервавши семирічну гегемонію гощанського ФК «АГАТ», здобули загальну перемогу у турнірі.

Після завершення спортивних баталій відбулася урочиста церемонія нагородження всіх команд-учасниць. Віталій Скоцик, президент ФК «АГАТ» (Гоща) та лідер Аграрної партії України, за допомогою Юрія Буркальця подякували всім учасникам та вручили командам кубки і грошові премії.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024