стрічка

Просвіта у Гощі: «Потурбуйся про безпечну подорож за кордон».

03 Серпня 2018, 13:00
1027

Спеціалісти у селищі Гоща провели інформаційний захід до дня протидії торгівлі людьми: «Потурбуйся про безпечну подорож за кордон».

30 липня відзначали Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН для підвищення поінформованості громадян про цю глобальну проблему та для привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину, повідомляє  Гощанський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Саме з цією метою спеціалісти Гощанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели інформаційно-просвітницьку акцію: «Потурбуйся про безпечну подорож за кордон» в селищі Гоща. Серед учасників акції були такі, що збираються їхати за кордон, тож їм ця інформація була дуже корисною.


 

Спеціалісти центру розповіли, що торгівля людьми – це продаж, купівля або передача людей з метою експлуатації та одержання прибутку, це тяжкий злочин, який є грубим порушенням прав людини. Жертвами торгівлі людьми стають і жінки, і чоловіки, і діти, що потерпають від її різноманітних форм, серед яких примусова праця, сексуальна експлуатація, примусове втягнення у злочинну діяльність, примусове жебрацтво та вилучення органів. 

Через складне матеріальне становище люди шукають заробітку за межами України, можуть прийняти будь-яку пропозицію без обговорення деталей працевлаштування та через свою необачність і необізнаність потрапити у пастку торгівців людьми. 


 

Тож, самі потурбуйтесь про власну безпеку перед виїздом за кордон. Детально перевірте інформацію про майбутнє місце перебування, умови роботи, навчання та проживання. Дізнайтеся контакти посольства, консульства України та організацій, що надають допомогу мігрантам у країні, до якої збираєтесь.

Довіряйте свої документи лише працівникам прикордонної служби чи поліції, ні в якому разі не залишайте свій паспорт у якості застави та не віддавайте його роботодавцям для “реєстрації”. Зберігайте копії всіх важливих документів (віза, закордонний паспорт, національний паспорт, страховий поліс, запрошення тощо) у безпечному місці окремо від оригіналів. Підтримуйте постійний контакт із родичами та близькими, повідомляйте їм про зміну місця роботи або проживання.

Подбайте про власну безпеку та передайте корисну інформацію тим, хто збирається у подорож за кордон. Вбезпечте себе та своїх рідних від потрапляння в пастку торгівців людьми!



 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024