стрічка

Експерти оцінили якість води у Гощі

01 Серпня 2018, 19:00
943

У Гощанському районі провели аналіз питної води та поверхневих водоймищ відібраних в місцях масового відпочинку.

Рівненський обласний лабораторний центр представив картографування Рівненської області на підставі систематизованих в розрізі районів даних спостережень за окремими факторами середовища життєдіяльності людини, пише РадіоТрек.

Санітарно - гігієнічна оцінка територій ґрунтувалась на результатах досліджень, які були проведені у 2017 році.

Моніторинг здійснювався:

  • за якістю питної води, що споживає населення;
  • за станом води поверхневих водоймищ в місцях відпочинку та проживання;

Стан безпеки проживання населення в районах та окремих містах оцінювався за п’ятибальною системою: «відмінний», «задовільний», «посередній», «незадовільний» та «критичний». Фахівці лабораторного центру пояснюють, що таке формулювання не є гігієнічною чи медико-екологічною класифікацією, а є суто умовною оцінювальною шкалою.

Щодо стану питної води, лабораторний центр зазначає:

Найбільший відсоток досліджених проб питної води, які не відповідали санітарним вимогам, спостерігався в Корецькому та Сарненському районах.  

У Гощанському районі стан питної води за даними є критичний. Щодо мікробіологічного дослідження було виявлено 27,17% невідповідності та за санітарно-хімічним дослідженням 37,30% невідповідності.


 

За результати понад 30% досліджених проб води поверхневих водоймищ, відібраних в місцях масового відпочинку населення Гощанського району, також мали відхилення. 


 

Нагадаємо, що за попередніми результатами досліджень Центру громадського здоров'я МОЗ України купання заборонене у Гощанському водоймищу та річці Горинь.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024