стрічка

Юні екологи з Гощі вивчали заповідні території Рівненщини

23 Липня 2018, 16:37
866

Біле Озеро та інші чудеса природи Рівненщини юні екологи з Гощі протягом дев’яти днів вивчали у навчально-польовій подорожі.

Школярі з Гощанщини взяли участь в обласній навчально-польовій подорожі «Експедиція учнівської молоді «ЮНЕСКО»», повідомляє видання «Все тобі зрозуміло».

Захід відбувався впродовж дев’яти днів на території еколого-просвітницького стаціонару Рівненського природного заповідника. Загалом у ньому взяли участь 25 учнів з Сарненського, Острозького, Гощанського, Рівненського, Здолбунівського районів, міста Рівного та вихованці комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради.

За час, проведений у навчально-польовій подорожі, діти ознайомилися з різноманітністю рослинного та тваринного світу Білоозерського лісництва Рівненського природного заповідника, спостерігали за екологічним станом поверхневих вод Білого озера, за допомогою тест-приладів та портативної лабораторії визначали водневий показник PH та загальну твердість води озера.

Під час візиту до садиби пасічника Петра Лебедюка з села Рудка юні екологи дізналися про особливості колодкового бджільництва й скуштували лісового меду.

Під час екологічної екскурсії школярі Рівненщини завітали до болота «Коза Березина», де зростають рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України. Також це місце гніздування журавля сірого.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024