стрічка

У Воскодавах відбулося родинне свято

19 Липня 2018, 14:30
2831

У селі Воскодави провели конкурс «І творчістю хата багата», метою якого є організація сімейно-родинного дозвілля.

У неділю, 15 липня, у Воскодавському центрі народної творчості та дозвільної роботи відбувся зональний відбірковий конкурс обласного фестивалю серед сільських культурно-дозвільних комплексів «І творчістю хата багата», повідомляє відділ культури й туризму Гощанської районної державної адміністрації.

Засновники та співорганізатори конкурсу є: управління культури й туризму Рівненської обласної державної адміністрації; управління освіти та науки Рівненської обласної державної адміністрації; відділ з питань фізичної культури й спорту Рівненської обласної державної адміністрації; відділ у справах сім’ї та молоді Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненський обласний центр народної творчості. Даний захід проводиться з метою покращення організації сімейно-родинного дозвілля у сільській місцевості.



У зональному конкурсі взяли участь творчі родини Ющуків з Воскодав та Рабой з с. Малятина. Кожна з них, мала свій неповторний шарм, демонструвала творчі таланти, мистецтво у чотирьох конкурсах. Першим завданням було - «Представлення», в якому презентували свою багатогранну творчість, неповторний талант і майстерність. «Люби та знай свій рідний край», так називався другий конкурс, який включав питання з історії краєзнавства, етнографії, географії Рівненщини. Учасники-діти шкільного віку демонстрували ерудованість, знання, кмітливість. За умовами третього конкурсу творчо співали, танцювали, розказували гуморески, четвертий - «Рукотворна краса», в якому кожна родина у відведеному заздалегідь місці готувала умовне обійстя, де представляла свої вироби декоративно - вжиткового мистецтва, родинне дерево, кулінарні страви.

Доки журі робити підсумки, глядачів та учасників розважали аматорський вокальний колектив "Вишиванка" Малятинського ЦНТДР (керівник Олена Чорноус) та солістка Дарина Захарчук з Воскодав. Оцінювали оригінальність, художньо-естетичне оформлення садиб, представлення страв і виробів майстрів, і визначили переможців - родину Рабой з Малятина.

На завершення свята Ольга Ющук Воскодавський сільський голова подякувала всім учасникам фестивалю-конкурсу, хто підтримує сімейне вогнище, творить добрі справи, береже традиції, несе щире слово та гарну пісню.


Наступний захід відбудеться 22 липня на базі Тучинського центру народної творчості та дозвільної роботи в якому будуть змагатися родини з Тучина, Липок, Чудниці, Садового та Дроздова. Щиро запрошуємо на фестиваль!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024