стрічка

Нове туристичне життя : у Гощі розробили мапу туристичних маршрутів

19 Липня 2018, 10:30
1356

Результатами напрацювань робочої групи зі створення єдиного інформаційного-краєзнавчого ресурсу, у Гощі розробили мапу туристичних маршрутів.

Туризм відіграє ключову роль у розвитку певної території. Про це вже давно знають у багатьох країнах світу. Коштом туристів вирує життя у Львові, Одесі, Києві та багатьох інших містах України. Прикладом туристичної складової життєдіяльності є сусідній Острог. Тому не дивно, що маленькі містечка та села, у тому числі й Гоща, починають оцінювати свій туристичний потенціал й працюють над тим, аби привабити в регіон туристів, а отже додаткові кошти, пише Гощанська селищна рада.

В приміщенні навчально-тренінгового центру Гощанської Центральної районної бібліотеки відбулося три засідання робочої групи зі створення єдиного інформаційного-краєзнавчого ресурсу, який використовуватимуть для розвитку туристичної індустрії краю.

«У Гощі запрацювала спільна робоча група, спрямована на розвиток туризму. Група об’єднала представників сфери культури, адміністрування та самоврядування. Розроблятимемо спільне бачення щодо розвитку туризму, створенню інформаційних туристичних ресурсів, а також комунікуватимемо, адже у співпраці можна зробити набагато більше», – написав у стрічці соціальної мережі «Facebook» керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук.


Директорка Гощанської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Наталія Січкарук розповіла, що зустрічі пройшли результативно. Уже визначили пріоритетність об’єктів, які показуватимуть туристам, та почали працювати над створенням умовної мапи.


«Найперше ми визначаємо об’єкти, які становлять культурну, історичну, архітектурну цінність. До цієї роботи залучаємо експертів: істориків, краєзнавців, культурологів. Потім ми ці об’єкти розміщуємо на умовну мапу. Визначаємо їхню першочерговість, привабливість для туриста. Свято-Покровський жіночий монастир, Свято-Михайлівська церква, будинок Іпогорських-Ленкевичів, три каплички, паркова зона, городище в Гощі – ось перелік того, що найперше можна демонструвати туристам. Також працюємо над створенням бази об’єктів, які могли б стати додатковими туристичними принадами. Ми хочемо охопити не лише Гощу, як туристично-привабливу зону. Ми прагнемо, використати потенціал усієї Гощанщини й сформувати оптимальний, інформаційно потужний маршрут, який справді буде цікавий туристам», повідомляє пані Січкарук.


Загалом робоча група складається із десяти осіб. За результатами її напрацювань виготовлятимуть путівники, сувенірну продукцію із символікою Гощі, тощо.

Щоб масштабувати проект планується тісна співпраця із туристично-інформаційними центрами Рівного та Острога та створення спільних туристичних маршрутів із цими містами.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024