стрічка

У Гощанській громаді впроваджують ветеранську політику

17 Листопада 2023, 13:00
Микола Панчук під час засідання Конгресу 254
Микола Панчук під час засідання Конгресу
Голова Гощанської громади Микола Панчук під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся в Рівному, розповів про впровадження у своїй громаді ветеранської політики.
 
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.
 
Микола Панчук зазначив, що одним із наслідків війни, яка триває вже дев'ятий рік, є велика кількість воїнів-ветеранів. Вони – справжні патріоти, які заслуговують на всенародну подяку та підтримку, належний статус у суспільстві. Тож, в Гощанській громаді ще з 2014 року активно впроваджують ветеранську політику.
 
За словами очільника громади, з метою належного соціально забезпечення депутати селищної ради затвердили Програму матеріальної підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО, військовослужбовців, призваних на військову службу за контрактом та за мобілізацією на 2023-2025 роки.
 
Також в Гощанській громаді з'явилася посада «соціального менеджера», місію якого взяла на себе фахівець Територіального центру соціального обслуговування, мама загиблого учасника АТО Надія Полюхович.
 
Серед іншого на базі Центру надання адміністративних послуг було відкрито «Адмінсервіс «Ветеран», триває процес створення Центру психічного здоров’я, реєстрації діяльності ГО ветеранів Гощанської громади, реалізується проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
 
У навчальних закладах громади забезпечено безкоштовне харчуванням дітей військових. У перспективі - працевлаштування ветерана, який працюватиме саме із захисниками за принципом «рівний рівному».
 
«Побудова нової ветеранської політики – це наш обов'язок перед тими, хто відстоював і відстоює нашу свободу та незалежність. З війни наша нація має вийти сильнішою, ніж була», – запевнив у дописі Панчук. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024