стрічка

Польська волонтерка, яка допомагає Гощанській громаді, балотується до Сейму

12 Жовтня 2023, 12:54
Микола Панчук та Беата Надзея-Шпіла 368
Микола Панчук та Беата Надзея-Шпіла
Польська волонтерка та бурмістр Альверні Беата Надзея-Шпіла, яка активно допомагала Гощанській громаді на початку повномасштабного вторгнення, балотується до польського Сейму.
 
Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав голова Гощанської селищної ради Микола Панчук.
 
Очільник громади зазначає, що найближча неділя стане одним із визначальних днів у Польщі: в країні відбудуться чергові вибори депутатів Сейму та Сенату Республіки Польща. Буде обрано 460 членів Сейму і 100 сенаторів. Серед учасників виборчого процесу до парламенту – бурмістр Беата Надзея-Шпіла. До Сейму вона балатується від політичної партії «Право і справедливість».
 
Микола Панчук каже, що саме Беата буквально за кілька годин після нападу росії на Україну запропонувала Гощанській громаді свою допомогу і підтримку мешканців Альверні. Уже за кілька днів із Альверні до Гощі вирушив перший гуманітарний вантаж. Згодом Беата не побоялася і разом із колегами з муніципалітету особисто приїхала в Гощу. Навіч побачивши знівечені окупантами Бучу, Ірпінь, Мощуни вона ще більше активізувала благодійність у гміні на підтримку України. Дружні стосунки гміни Альверня і Гощанської громади підкріплені десятками тонн гуманітарних вантажів, наданням тимчасового прихистку десяткам жінок і дітей з нашої громади, моральною та психологічною підтримкою. 
 
«Особисто Беата стала гарантом надійності Гощанської громади і модератором розширення кордонів міжнародної співпраці з представниками Бельгії, Австрії, Франції в умовах глобального військового конфлікту. Переконаний, що обрання Беати Надзея-Шпіли до польського Сейму стане потужним поштовхом для розвитку як гміни Альверня, так і всього регіону. Бо це насправді унікальна особистість, Президент кількох Асоціацій, діюча пожежниця добровільної пожежної бригади. Це мама чотирьох дітей, бабуся двох онуків, фанатка активного способу життя, походів в гори, яка зіграла одну з ролей у відомому фільмі Стівена Спілберга «Список Шиндлера», – зазначає Панчук.

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024