стрічка

Гощанська громада стала учасницею проєкту з запобігання корупції

09 Жовтня 2023, 18:00
На зустрічі з представниками НАЗК 296
На зустрічі з представниками НАЗК
Гощанська громада стала учасницею пілотного проєкту Національного агентства з питань запобігання корупції по розбудові доброчесного середовища. Усього до проєкту потрапили 5 територіальних громад, 2 державні органи виконавчої влади і 3 бізнес-структури. 
 
Про це на своїй сторінці у фейсбук написав голова Гощанської селищної ради Микола Панчук
 
Він зазначив, що участь в зустрічі з представниками НАЗК узяв разом із начальником юридичного відділу селищної ради Віталієм Михалочко
 
Участь громади в проєкті передбачає спільний з представниками НАЗК аналіз роботи з метою виявлення недоліків і проблем, у тому числі в управлінні, для пошуку найоптимальніших і найефективніших шляхів їх усунення. У результаті буде напрацьовано успішний кейс формування доброчесного середовища для решти громад України.
 
Основні правила від НАЗК – це доброчесне управління та формування культури прозорості в діяльності Гощанської територіальної громади, створення в українських реаліях етичного та сприятливого середовища згідно міжнародних стандартів і практики. У фіналі проєкту буде створена модель, яка органічно поєднуватиме дві важливих в житті кожної людини складові – державницьку і духовну.
 
«Окрім внутрішньоговисокопрофесійного аудиту системи управління громади, участь в проєкті НАЗК відкриває додаткові можливості для залучення зовнішніх грантових інвестицій. А це, у свою чергу, нові партнерські стосунки, нові фінансові можливості для забезпечення добробуту, поліпшення колективного ментального здоров’я всіх мешканців громади», – пише Микола Панчук. 
Він запевняє, що це неймовірно важливий і водночас відповідальний результат діяльності як органу місцевого самоврядування, так і всієї громади. 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024