стрічка

Вчитель фізкультури з села Вільгір, який втратив руку на фронті, мріє зіграти в баскетбол

01 Серпня 2023, 15:37
Валентин Анохін 5224
Валентин Анохін

Мріє грати у баскетбол на протезі та закохувати дітей у спорт! Вчителеві, який втратив руку у боях за Україну, здійснити мрію допомагають спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ UNBROKEN. 

32-річний Валентин Анохін з села Вільгір, що на Гощанщині. Там в місцевій школі він працював вчителем фізичної культури. Навесні 2022 року педагога мобілізували до війська, де він взяв псевдо «Фізрук». Воював на Харківському напрямку. А важкого поранення зазнав цьогоріч у липні на Куп‘янсько-Лиманському відтинку фронту. Про це журналістам видання Район.Гоща повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова. 

Все трапилося під час відбиття ворожого штурму. Танковий снаряд розірвався лише в трьох метрах від учителя. Валентин, попри важке множинне поранення, вижив. Уламок боєприпасу потрапив в сідницю, вирвав м’які тканини й далі влучив у руку та потрощив кисть. Побратими наклали турнікет і важко поранений боєць власними ногами подолав близько кілометра у напрямку точки евакуації. Йшов, скільки стає сил. 

«Мені пощастило. Я взяв себе в руки і евакуювався, щоб вижити», – підсумовує Валентин. 

Решту шляху до евакуаційної машини пораненого вчителя несли на ношах. Далі – низка стабілізаційних пунктів, де медики виконують первинну хірургічну обробку ран. 

В лікарні Харкова Валентину реампутували ліву руку та сформували куксу. На чималий тканинний дефект на сідниці встановили вакуумний апарат, аби рана не гноїлась. Для подальшого лікування та реабілітації захисника відправили до Львова в Центр НЕЗЛАМНІ. 

Впродовж місяця місцеві лікарі міняли вакуумний апарат, а згодом закрили дефект на сідниці шкірою зі стегна. Зараз Валентин проходить в Центрі реабілітацію та очікує на протез. Після відновлення він хоче повернутися в рідну школу. 

«Я бачу діток, які були маленькими та нічого не вміли. Класно навчати їх та разом радіти результату», – каже педагог. 

Та аби знову повноцінно навчати дітей грати в баскетбол, Валентину потрібен не простий протез, а біонічний. Ще одна мрія вчителя фізичної культури – закинути м'яч у кошик лівою біонічною рукою.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024