стрічка

У Гощі міняють старі лампочки на енергозберігальні

09 Лютого 2023, 12:10
У Гощі міняють старі лампочки на енергозберігальні 453
У Гощі міняють старі лампочки на енергозберігальні

У Гощі охочі можуть обміняти старі лампочки на економні.

Обміняти п'яти старих ламп розжарювання на стільки ж нових LED-ламп з цоколем Е27 та Е14 мешканці Гощанської громади можуть безпосередньо в поштовому відділенні Гощі. Про це інформує Гощанська селищна рада.

Здійснити обмін можуть всі, кому виповнилося 18 років. Для цього при собі потрібно мати паспорт, індикаційний код або реєстрація в застосунку «Дія» і самі лампи розжарювання.

Зверніть увагу: для обміну можна використати винятково справні лампи розжарювання. Скористатися послугою можна лише один раз.

Обміняти лампи можна двома способами

1. За  попереднім замовленням через застосунок «Дія».

Під час оформлення заявки через застосунок «Дія» слід вказати відділення Укрпошти. Відтак на телефон заявника автоматично надійде повідомлення з мобільного застосунку «Дія» про те, коли і де можна отримати світлодіодні лампи згідно з заявкою. Якщо впродовж п'яти робочих днів замовлення не буде забрано, то воно анулюється.

2. Звернувшись безпосередньо до працівників поштового відділення.

Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за їхньої наявності.

У механізмі прописаний i той випадок, коли одна чи кілька енергоощадних ламп виявляться несправними. Тоді їх можна буде замінити, але лише за умови наявності упаковки від виробника і лише одноразово. Без пакування обмін не здійснюється.

Нагадаємо, державна програма ініційована наприкінці 2022 року Президентом України Володимиром Зеленським та підтримана ЄС. Масова заміна старих ламп на енергоощадні дозволить знизити споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження на українську енергосистему.

Згодом замінити старі лампи на нові LED-лампи можна буде і в інших стаціонарних та пересувних відділеннях Укрпошти.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024