стрічка

Гощанська первинка отримала нове обладнання

01 Лютого 2023, 14:27
Гощанська первинка отримала нове обладнання 429
Гощанська первинка отримала нове обладнання

Для комунального некомерційного підприємства «Гощанського центру первинної медико-санітарної допомоги» передали нове обладнання. Матеріальну базу лікарні поповнили медичні прилади для прямого вислуховування шумів внутрішніх органів (електронні стетоскопи), вимірювання частоти серцевих скорочень (пульсометри) і концентрації глюкози в крові (глюкометри з тест-смужками).

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради в фейсбуці.

Гощанська громада отримала прилади завдяки участі в українсько-швейцарському проєкті «Діємо для здоров'я» і програмі «Профілактика Covid-19 в Гощанській громаді: турбота про здоров’я в умовах війни».

Рішення про участь в проєкті ухвалили на основі даних сімейних лікарів про зменшення кількості звернень у розрізі захворювань на Covid-19 і відмови недужих від лікування в стаціонарі.

У рамках проєкту заплановано також ряд зустрічей сімейних лікарів з дітьми шкільного віку та працівниками установ Гощанської громади. Мета – інформування населення про можливі наслідки Covid-19, наголос на важливості вчасного обстеження і виявлення недуги з допомогою отриманих приладів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024