стрічка

У Гощі «Монетний двір» пластунів донатить ЗСУ

06 Січня 2023, 16:05
Гощанські пластуни допомагають військовим 762
Гощанські пластуни допомагають військовим

З першого дня війни представники національної скаутської організації Пласт активно допомагають ЗСУ. 

Про це йдеться на сайті Гощанської селищної ради.

Свій вклад у підтримку військових роблять пластуни Гощанщини. Поміж ними мешканка Бабина, учениця 10-Б класу Гощанського академічного ліцею, пластунка Олександра Бугайко.

Нещодавно Олександра розпочала продаж монет із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича, які, до слова кажучи, також свого часу були пластунами. Реалізовувати моменти допомагає доньці і її батько. На виручені кошти вже придбано військовим теплі шкарпетки та льодяники від болю в горлі. Коштом зібраних коштів також оплатили доставлення Новою Поштою бензинового генератора, який з Німеччини передав Тарас Владичук.

Найближчим часом пластуни планують придбати 25 кілограмів парафіну (воску) на виготовлення бліндажних свічок для земляка Юрію Суконніку.

«Я ніколи не думав, що проєкт «Монетний двір» ось так запрацює під час війни», - каже пластун Тарас Владичук.
Відрадним є факт, що до його реалізації долучилися працівники райдержадміністрації, районної ради, районного суду, селищної ради та просто приватні підприємці, а також гощанські пластуни. Ще задовго до війни я виготовив близько 250 монет для подальшої їх реалізації під час традиційних заходів у Гурбах у квітні 2022 року. Війна зруйнувала ці плани. Але завдяки зусиллям волонтера активіста Петра Коробчука монети із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича донатять на ЗСУ.
«Пластуни ніколи не будуть стояти осторонь, коли країна в небезпеці. Ми плануємо зібрати понад 10 тисяч гривень на потреби ЗСУ. Тому, якщо у вас буде можливість, підтримайте наших захисників пожертвою у 50 грн, а натомість отримайте сувенір вигляді монети із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича», - розповідають пластуни.

Придбати монети можна в Петра Коробчука (тел.: +38097-16-48-597).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024