стрічка

Коваль з Гощі створює буржуйки для військових

04 Січня 2023, 10:11
Максим Марчук 417
Максим Марчук

До війни коваль Максим Марчук упродовж 13 років займався декоративною обробкою металу, проте вже понад пів року допомагає українській армії.

Про це розповідають журналісти Район.Гоща.

Зараз досвідчений коваль з села Воскодави буквально кінчиками пальців відчуває сталеву міць і водночас гнучкість металу під ударами молота.

Унікальних робіт у Максима Марчука чимало. Було б, напевно, значно більше, але під час війни він кардинально змінив свій напрямок роботи й замість високохудожніх кованих виробів виготовляє мінібуржуйки з фреонових балонів, які працюють на солярці, адже нині вони потрібніші.
«Танкістам дуже сподобалися Максимові буржуйки», – каже помічник коваля, волонтер Петро Коробчук.

І хоча Максим ніколи раніше не думав, що ковальство стане головним ремеслом його життя, нині він вправно володіє молотом і перетворює метал на художні шедеври. До вже улюбленого діла долучає й синів Владислава та Богдана. Хлопці із задоволенням ходять до майстерні й радують батька своїми роботами.

Серед робіт Максима - кована фігура Діви Марії з хрестом під назвою «Світло від світла», яку було визнано найкращою на традиційному конкурсі ковальського мистецтва «Металеве серце України» у місті Рівне.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024