стрічка

На Рівненщині стартував процес реорганізації районних та міських федерацій футболу

09 Квітня 2021, 20:50
238

Відповідно до змін, запроваджених згідно з адміністративною реформою, на Рівненщині запустили процес реорганізації районних та міських федерацій футболу.

Це питання обговорили в п'ятницю, 9 квітня, під час засідання Виконкому Рівненської обласної асоціації футболу. Алгоритм заходів із реорганізації районних (міських) федерацій футболу області у зв’язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України презентував членам виконкому  голова РОАФ Олексій Хахльов. Як повідомляють на офіційній сторінці РОАФ, в області розформують і створять заново чотири федерації «великих» районів – Вараського, Дубенського, Рівненського і Сарненського.

«Процес реформування непростий, але необхідний. Сьогодні ми зробили перший крок – затвердили на Виконкомі алгоритм заходів, а також створили, комісію, що займатиметься реорганізацією. Ще донедавна у нашій області було 16 районів та 4 міста обласного підпорядкування. У цих містах та районах діяли, і поки ще діють футбольні федерації. Втім, зі змінами адміністративно-територіального устрою в державі зміни чекають і на футбольне господарство. Обласна асоціація, а також нинішні міські та районні федерації мають стати співзасновниками чотирьох нових районних асоціацій. Шлях непростий, і ми маємо докласти усіх зусиль, щоб на цьому шляху футбол не постраждав, а навпаки – вийшов на якісно новий рівень», – відзначив Олексій Хахльов.

Члени Виконкому затвердити склад комісії з реорганізації районних (міських) федерацій футболу області:

  • Хахльов О.В. – голова;
  • Кучер О.М. – заступник голови;
  • Кир’янчук Т.Б. – секретар;
  • Євтушок С.М., Кириловець В.І., Грушевський В.В., Антонюк В.М., Нестерук О.П., Ундір В.О., Гладков В.І. – члени комісії.

У новому Сарненському районі над створенням районної асоціації футболу працюватимуть Сергій Євтушок та Віктор Кириловець, у Вараському районі – Володимир Грушевський, у Дубенському – Василь Антонюк, у Рівненському, який найбільший – Олександр Нестерук, Віталій Ундір та Валерій Гладков.

Реорганізацію планують завершити до 12 травня, на коли запланована Конференція РОАФ.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024