стрічка

Діти-сироти з Рівного та району отримали гроші на житло

29 Грудня 2020, 15:40
351

Цьогоріч 79 дітей-сиріт з Рівненщини отримали гроші на житло.

Цьогоріч з держбюджету виділили 33 мільйони гривень субвенції для придбання житла дітям-сиротам Рівненщини. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

Як розповіла директорка департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Юлія Шигорева, відповідно до регіонального загального списку та дати взяття на квартирний облік дітям-сиротам виплачують грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення.

«Кошти субвенції з державного бюджету надійшли в повному обсязі та перераховані на спеціальні рахунки 79 дітей з числа пільгової категорії населення. Жителі Рівненщини, які отримали грошову компенсацію за розділом, мають можливість її використати упродовж одного року з дня перерахування коштів на спеціальні рахунки», – розповіла Юлія Шигорева.

За її словами, наразі 13 людей вже придбали житло: 4 у Рівному, 3 у Костопільському районі, по два у Гощанському та Сарненському, а також по одному у Корецькому та Рівненському районах.

Нагадаємо, на Рівненщині згідно регіонального загального списку дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на квартирному обліку перебуває 996 дітей. Щороку сума на житло для цієї категорії дітей зростає. У 2018 році було виділили 13 мільйонів гривень, минулого року – 30, а цьогоріч – 33 мільйони.

Читайте також: Базарний день: скільки у Рівному коштує м'ясо

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024