стрічка

Рівненщина – одна з областей, де підприємці найбільше користуються програмою «5-7-9»

28 Листопада 2020, 15:08
543

252 підприємці Рівненської області скористалися державною програмою підтримки «5-7-9» та отримали допомогу на понад 320 мільйонів гривень.

Про це під час онлайн брифінгу повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«За кількістю укладених договорів в рамках програми «5-7-9» Рівненщина входить у десятку областей. А у співвідношенні укладених договорів до кількості підприємств в області – ми другі в Україні», - відзначив голова ОДА.

Він нагадав, що тиждень тому в області створили мобільні групи, які пояснюють підприємцям механізм отримання підтримки від держави на період карантину. Вже проведено більше 30 таких зустрічей із представниками бізнесу у Рівному. Таким чином, в облдержадміністрації бачать зворотній зв’язок.

«Головне те, що ми чуємо про існуючі проблеми, а також пропозиції з перших джерел, як їх вирішити. Це нам дає змогу будувати двосторонню комунікацію з бізнесом області», - додав Віталій Коваль.

На сьогодні понад 20 тисяч жителів Рівненщини скористалися різними видами державної підтримки на період карантину.

Довідково:

Програма пропонує часткову компенсацію процентної ставки за кредитом у гривні у комплексі з механізмом часткових кредитних гарантій для вирішення проблеми браку забезпечення та недостатньої кредитної історії. Програма впроваджується утвореним при Міністерстві фінансів України Фондом розвитку підприємництва (колишній Німецько-український фонд) через мережу банків-партнерів у партнерстві з Мінекономіки та Офісом розвитку малого і середнього підприємництва з метою запобігання виникненню та поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також для запобігання та подолання їх наслідків.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024