стрічка

У Гощанському районі провели обшуки та вилучили незаконний бурштин. ФОТО

25 Листопада 2020, 11:01
1022

У Гощанському районі та Рівному провели обшуки за місцем проживання та у транспортних засобах фігурантів кримінального провадження щодо видобутку бурштину. 

Обшуки провели у вівторок, 24 листопада, слідчі Сарненського відділу поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури. Про це інформують у Відділі комунікації поліції Рівненської області.

Слідчі дії проводили у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною першою статті 240-1 Кримінального кодексу України, відносно посадових осіб одного з державних підприємств за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю, зокрема за допомогою мотопомп кустарного виробництва, що суперечить проєктній документації підприємства та ліцензійного видобутку відкритим, кар’єрним способом.

Поліцейські провели сім санкціонованих обшуків. За їх результатами поліцейські виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій, вироби із бурштину, засоби зв’язку та пакетик із порошкоподібною речовиною білого кольору, ззовні схожою на наркотичну.

У рамках кримінального провадження також вилучили транспортні засоби «Mercedes-Benz» та «Dodge Charger», які доставлені на спецмайданчик. 

Досудове розслідування триває. Вилучений бурштин, вироби з нього та порошкоподібну речовину відправили для проведення експертизи.

Читайте також: 



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024