стрічка

Уряд відновить програми підтримки бізнесу в умовах карантину, –​​​​​​​ Шмигаль

11 Листопада 2020, 18:10
Фотоілюстрація 830 Джерело: https://kalynivka.city/
Фотоілюстрація

Уряд готовий підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня, тому відновлює програми підтримки. 

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль  на своїй сторінці у фейсбуці.

«Уряд готовий підставити плече, щоб підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу», – написав Шмигаль. 

В Україні відновлюють та розширюють наступні програми підтримки: 

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;
  • разом із Торгово-промисловою палатою Уряд напрацьовує механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня.

Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи.

«За ініціативи Міністерства охорони здоров’я будемо розглядати зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Повний перелік обмежень на засіданні Уряду представить Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія та багато інших країн Європи один за одним оголошують про запровадження локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи — це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюгу захворювання та збереження життя людей», – додав прем'єр-міністр.

Читайте також: У Луцьку протестують ресторатори

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39