стрічка

У Дулібах планують створити центр медичної допомоги для дітей з лейкемією

10 Листопада 2020, 16:20
2985

В селі Дуліби планують створити унікальний для України центр медичної допомоги й опіки для дітей з лейкемією імені Тимофія Санька.

Про це повідомляють у пресслужбі Гощанської селищної ради. 

Днями в Дуліби приїздила команда ХБФ «Усмішка Тимоші»: засновники Юлія та Юрій Саньки, архітекторки Віра Романюк та Іванна Мельник, а також Наталія та Андрій Подгорець, Вадим Яковчук.

Спеціалісти фонду оглянули майбутні ділянки та будівлі для розміщення центру, оцінили ризики та переваги реалізації проєкту, проговорили усі проблемні питання,  а саме комунікації, їх підведення, наявність, історичність місць, можливість створення зони відпочинку тощо.


Сільський голова Василь Дикало розповів про переваги будівництва для села та зазначив, що спротиву з боку мешканців не буде, а навпаки – такий проєкт чекають та підтримують.

З наявних проблем найбільше учасників схвилював стан дороги та доїзду до села. Тому ремонт дороги, яка сполучає Гощу з Дулібами, в пріоритетних планах до виконання. 


Переговори щодо створення центру у громаді відбувались з березня. Для цього передбачили територію під будівництво та приміщення місцевої лікарні.

«І тільки тепер ми остаточно готові сказати – центру медичної допомоги і опіки для дітей з лейкемією імені Тимофія Санька бути у Гощанській громаді, а саме – в селі Дуліби. Чекайте згодом і публікацію про історію партнерства із благодійним фондом», – пишуть у Гощанській селищній раді. 

Читайте також: Соцвиплати на дітей у 2021 році: чого чекати батькам та опікунам






 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024