стрічка

Забутий кандидат: у Горбакові відбулись перші перевибори в області. ВІДЕО

09 Листопада 2020, 18:41
1248 Джерело: Фото Суспільного

Частина жителів села Горбаків Бабинської громади переобирала депутатів до сільської ради.

Перевибори відбувались у неділю, 8 листопада, оскільки під час голосування 25 жовтня одного з кандидатів в депутати не внесли у виборчий бюлетень. Про це пише Суспільне

Відсутність рядка з прізвищем на бюлетені не помітили ні при їх перерахунку, ні при прийомі. У Бабинській ТВК причиною помилки тоді назвали збій в системі або людський фактор.

У підсумку про помилку повідомили районну, обласну та Центральну виборчі комісії. По округу, а це частина Горбакова, вирішили провести повторні вибори. 

«Голову вони вже вибрали 25 жовтня. А там була помилка в бюлетені, одну людину не включили, то вирішили повторні вибори провести саме 8 жовтня» – підтвердив заступник голови обласної виборчої комісії Анатолій Іванченко.

Явка на повторних виборах була меншою, ніж на основних, пояснила голова Бабинської ТВК Лілія Машлай.

«Ми вже підрахували результати і визначилися три переможці. По тому округу якраз було передбачено три мандати. І сьогодні передамо інформацію на Центральну виборчу комісію»», – розповіла вона.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК, Рівненщина – одна з чотирьох областей, де 8 листопада відбулися перевибори. Тут повторне голосування провели лише до однієї сільради. Загалом в Україні у неділю, 8 листопада, кандидатів обирали до складу п'яти місцевих рад.

39-річний Олександр Зінчук йшов самовисуванцем до сільської ради з номером три у списку згідно алфавітного порядку. Коли почалися вибори, виборці повідомили кандидата, що його усписку немає. 

Читайте також: Хто проходить у Гощанську селищну раду: офіційні результати

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024