стрічка

У Гощанському районі підприємець підробив акт на землю та не платив за оренду

04 Листопада 2020, 16:40
1268

Господарський суд Рівненської області задоволив позовну заяву Здолбунівської місцевої прокуратури в інтересах сільської ради Гощанського району до одного з підприємців Рівненщини.

Підприємець використовував земельну ділянку площею 7 гектарів, вартістю 11,6 млн грн на підставі підробленого Державного акта на право постійного користування. Про це інформують у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

Унаслідок таких протиправних дій органи влади були позбавлені можливості розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати її в користування іншим особам. У зв’язку з чим порушили, як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходила.

Щоб відновити порушені майнові права держави, місцева прокуратура пред’явила до господарського суду Рівненської області позов про припинення права постійного користування земельною ділянкою, скасування Державного акта на право постійного користування землею та зобов’язання повернути земельну ділянку.

Суд зобов’язав підприємця повернути у власність громади земельну ділянку вартістю понад 11 млн грн.

Читайте також: Сільські та селищний голови Гощанщини напрацювали проєкти розвитку громади

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024