стрічка

Сільські та селищний голови Гощанщини напрацювали проєкти розвитку громади

02 Листопада 2020, 16:15
1105 Джерело: Гощанська селищна рада

На Гощанщині відбулася зустріч сільських та селищного голів у форматі – без підвищень та трибуни, у колі всі разом і максимально відверто. Мета заходу, який відбувся 30 жовтня –взаємодопомога у якісній розбудові та розвитку майбутньої Гощанської громади.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

«Найголовніше для нас – це поспілкуватися, обговорити проблеми та їх швидкі рішення. Важливо завершити розпочаті плани розвитку громади, які вже є в наявності. Особливо спланувати 2020-2021 рік без часових втрат. Для цього, інформацію, яка є в кожній сільській раді, буде опрацьовувати відділ стратегічного розвитку. Важливий момент: ми ні кого не примушуємо, один одному допомагаємо і звертаємося до вас із проханням про взаємопідтримку. Ми всі друзі. Були, є і будемо», – зазначив селищний голова Микола Панчук. 

Читайте також: Гощанщина серед культурних перлин громад Рівненщини

«Напрацьовані проєкти повинні мати продовження. Зараз грантовий процес перебуває в активній сезонній фазі, адже чимало грантодавців відкрили свої конкурси. Напрямки, які є в стадії розвитку кожної сільської ради, мають так само відбуватися та завершуватися: проведення води, ремонт дороги, будівництво і т.д. Для цього потрібно мати максимальну інформацію та цифри, які, на жаль, з різних причин, в Гощанській селищній раді відсутні», – озвучив керівник стратегічного відділу Юрій Сульжук.


 

Формат заходу дозволив безперешкодно висловитись кожному у наявних проблемах населеного пункту (водопровід, проведення мережі інтернет, майбутнє планування засідань сесій, реєстрація народження/смерті тощо), послухати думки сільських голів, бути відкритими до дискусії та обміну досвідом. Також жваве обговорення викликав і директор КП «Агентство розвитку Гощі» Леонтій Супрунець, оскільки питання благоустрою населених пунктів є актуальним завжди.

Сільські голови озвучили свої наміри у продовженні співпраці з комунальним підприємством, адже сьогодні КП може забезпечити виконання робіт із освітлення, виготовлення та встановлення зупинок, обрізки дерев та інших важливих для кожного села пунктів благоустрою.

Роз’яснення у сфері законодавства, зокрема у прийнятті нових законодавчих актів, коментував секретар ради Дмитро Ткачук.

На зустрічі були 17 сільських голів.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024