стрічка

На Гощанщині відбулися урочистості з нагоди чотирьох свят

14 Жовтня 2020, 19:02
1202 Джерело: Гощанська РДА

На Гощанщині тривають урочистості з нагоди Дня захисника України – свята, в якому переплелись воєдино героїчне минуле й теперішнє, і українські національні традиції.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

На заході присутні ті, хто нещодавно під кулями ризикував своїм життям заради збереження територіальної цілісності рідної держави, а також родини загиблих в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

«Сьогодні для усіх нас важливий день – День українського козацтва, День утворення української повстанської армії, День захисника України та День Пресвятої Богородиці. Саме Пресвята Богородиця об’єднує ці знакові події. Саме до Пресвятої Богородиці моляться, воїни йдучи у бій. Ми маємо пам’ятати якою ціною ми здобуваємо право жити в незалежній державі. Ми пишаємось українськими воїнами, які є прикладом мужності і патріотизму», – звернувся до захисників України та усіх присутніх голова райдержадміністрації Василь Романюк.

За добросовісне виконання службових обов’язків, активну громадянську позицію та Почесною грамотою РДА нагородили військовослужбовців Гощанського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки сержанта Ореста Маслова, лейтенанта Сергія Романчука, майора Віктора Саблука.

Читайте також: Президент Польщі відкрив погруддя Анні Валентинович у Києві

За активну громадянську позицію, сприяння розвитку діяльності футбольного клубу «Гоща-АТО» нагородили учасників АТО, учасників бойових дій Юрія Божка, Олександра Ковальчука, Віктора Кондратюка, Валентина Коновалюка, Олександра Рожкова.

Під час святкового концерту прозвучали пісні українських авторів патріотичного спрямування у виконанні народного аматорського хору «Чорнобривці» (керівник заслужений працівник культури України Леонід Сітовський), народного аматорського ансамблю «Колорит» та народного аматорського тріо «Оріана» Гощанської районної школи мистецтв.

Під час проведення заходів було дотримано усіх необхідних карантинних правил та обмежень.

Святковий настрій у День захисника України дарували жителям Гощанщини гості свята – учасники ансамблю пісні та побутового танцю «Громиця» культурно-мистецького центру Дарницького району міста Київ.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024