стрічка

Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини завітали на Гощанщину

20 Вересня 2020, 15:16
1376 Джерело: Гощанська селищна рада

Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини завітали на Гощанщину та відвідали цікаві місця краю. Захід відбувся 15 вересня.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

Проєкт реалізовується Рівненським регіональним відділенням Асоціації Міст України за підтримки Українського культурного фонду. Керівниця проєкту – Тетяна Грещук. Захід об'єднав менеджерів культури Рівненщини.

Програма була активною, насиченою та розпочалася у селі Красносілля з екскурсії вітряним млином та виставою.

Читайте також: Фестиваль «Красносільські вітряки» цьогоріч онлайн, але не для всіх

Після цього маршрут продовжився в Гощі, а саме в Гощанському районному центрі дітей, юнацтва та молоді. Відкрила програму Тетяна Євгенівна, яка розповіла, що метою проєкту Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини є зібрання найкращих та найкреативніших культурно-туристичних практик, вивчення та обмін досвідом у сфері реалізації креативних ідей та проєктів.

Селищний голова Микола Панчук зазначив, що для розвитку Гощі важливими критеріями є динаміка і стабільність, залучення додаткових фінансових інвестицій та грантів. Цінним є те, що сьогодні Гощу все частіше обирають в якості партнерів. 

Далі, з роботою Відділу культури, молоді та спорту Гощанської райдержадміністрації детально ознайомив Анатолій Івасюк.

Наталія Калька говорила про новий формат роботи Гощанського районного центру дітей, юнацтва та молоді, а саме напрямки розвитку: ребрендинг, проєктний менеджмент, екологія.


 

Керівник відділу стратегічного розвитку Юрій Сульжук розповів про проєктну діяльність селищної ради, зокрема про реалізацію культурних проєктів та програм, які пізніше стали одним із факторів фінансування інфраструктурних об'єктів, зокрема доріг.

Після презентацій, учасники програми ознайомились із роботою місцевих ковалів (Сергій Торуля, Гощанська районна філія Рівненського ОЦЗ), пройшлись парком, а значить й історією Гощі та Гощанського краю разом із гідом-екскурсоводом Володимиром Коташевським і звісно ж завітали до Садиби Ленкевичів, де про її нову історію творення розповів Валерій Бейлах. Далі було ознайомлення з роботою художньо-оздоблювальної швейної майстерні при Гощанському об’єднанні культури і дозвілля.



 

На Набережній побачень гостей Гощі чекала розповідь про реалізацію проєкту та концерт від Відділу культури, молоді та спорту Гощанської райдержадміністрації. І наостанок візит до «Пригощайся» – прикладу креативного бізнесу та промоції своєї громади.


 

Програма містила також обговорення меморандуму про співпрацю менеджерів культури громад, з деталями якого ознайомила Ruslana Stasyuk.

«Радіємо з того, що саме Гощу обирають як містечко з цікавим та унікальним змістом. Пишаємося й тим, що цілого дня насправді мало, аби розповісти про всі цікавинки селища та його історію. Дякуємо, організаторам програми за те, що обрали нас і за те, що в Гощі ви бачите розвиток та мотивацію», – пишуть у дописі Гощанської селищної ради.










 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024