стрічка

«Я люблю працювати сконцентровано», – про роботу зі стажем 33 роки розповіла головна бухгалтерка Гощанської селищної ради

08 Серпня 2020, 15:01
Раїса Глушенок 762
Раїса Глушенок

Головна бухгалтерка Гощанської селищної ради, Раїса Глушенок, розповіла про свої трудові будні зі стажем – 33 роки.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

Трудові будні головної бухгалтерки Гощанської селищної ради – це стрімкий потік цифр, формул, звітів.

З 1978 року Раїса Миколаївна проживає в Гощі, хоч народилася та навчалася у Корецькому районі.

«Мій чоловік завідував телеательє на Кореччині. Пізніше його перевели в Гощу. Селище мені одразу сподобалося. Тут було багато дерев, кущів, а ще так красиво квітнули троянди вздовж алей. На роботу я спочатку влаштувалася на поштове відділення, а вже пізніше у відділення статистики (інформаційно-обчислювальний центр).
Була мрія бути вихователем у дитячому садку. Моя мама працювала в яслах, і от з самого дитинства мені така професія була до душі. Я дуже люблю дітей. На жаль, не вийшло вступити до педагогічного».

«Завжди думала, що цифри – це не моє. Але у життя були свої плани. У 1987 році я прийшла працювати у централізовану бухгалтерію селищної ради. Хоч і не люблю кардинальні зміни у роботі. Бувало, що йдеш з обіду в селищну раду, а по дорозі автоматично заходиш у статистику».

«Кар’єра йшла крок за кроком: спочатку я вела бухгалтерію садочка, частину, яка стосується матеріалів, інвентар. Знала напам’ять, що де знаходиться, лежить. Іноді навіть працівники садка телефонували і питали: «А ти не пам’ятаєш, де драбина?» Потім вже було ведення школи. Далі частина «нарахування заробітної плати», посада спеціаліста, заступника. І вже пізніше – головного бухгалтера».

«Молоді спеціалісти іноді мене запитують: звідки ви це знаєте? Або де це написано? За стільки років досвіду роботи я вже знаю як ті, чи інші операції відбуваються просто автоматично. Думаю це через накопичення знань. Весь час відбуваються зміни, з’являються нові нормативи. Але основи залишаються незмінними. Звісно ж, бухгалтерія змінилася. Та й технології вже вносять свої корективи в роботу. Наприклад, є програма, дані вніс і звіт готовий. Хоча, раніше було працювати легше. Простіше. І зараз зміни такі часті, завжди за ними біжиш, встигаєш».

«Я люблю працювати сконцентровано. Ти і цифри: там все чітко, порядок, точність і нічого зайвого. Вважаю, що для бухгалтера важлива посидючість. Коли ти не допускаєш в роботі метушні, розсіяності. Адже на тобі велика відповідальність. Потрібно постійно відстежувати зміни, які приймаються у сфері законодавства, слідкувати за порядком. І звичайно ж, чесність – це насамперед. Не робити комусь на зло. Знаєш свою роботу – роби її правильно».

33 роки надзвичайно великої відповідальності, постійного удосконалення роботи, мінімізації ризиків, відточення усіх деталей. 33 роки роботи у селищній раді.

«Раїсо Миколаївно! Для нас була велика честь працювати з вами у колективі, бо ви – професіонал своєї справи. Досвід, який ви передали для нас, надалі буде допомагати розвивати нашу громаду», – зі словами вдячності пишуть у селищній раді.

Читайте також: Андрусіївський ставок: не вщухає конфлікт між жителями та орендарем

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024