стрічка

Андрусіївський ставок: не вщухає конфлікт між жителями та орендарем

07 Серпня 2020, 15:28
Андрусіївський ставок 1762
Андрусіївський ставок

На Гощанщині у селі Андрусіїв відбувається протистояння за ставок.

Про це йдеться на сайті Ритм.

За словами місцевої жительки Галини Антонюк, орендар водойми забороняє їм ловити рибу, ламає вудки та навіть погрожує фізичною розправою.

«Колись ми відпочивали, наша молодість пройшла на ставку, і рибалили, і дітки купались. А зараз неможливо зайти. Ніякого дозвілля, нічого, ну хай би хоч якесь свято Купали, відпочити в неділю. І старші, і дітки – неможливо», – зазначає жінка. 

Цю водойму на 10 років у 2009 році орендував Юрій Юрчук. За цей час бізнесмен встиг побудувати тут баню, альтанки та запустити рибу. За словами чоловіка, договір, який мав би сплинути у 2019 році – нині автоматично поновлено.

«Орендар на спілкування з нами не йде. Ми його ні разу ще не бачили. Ніяких контактів, щоб за стіл переговорів чи якось конфлікт уладить. Це були на днях, то дітей проганяє, щоб не купалися. Охрана там стоїть, неясно для чого і від кого. Ставок вже не в оренді півтора року. А вони користуються ним», – додає односельчанин Дмитро Худояров.

Юрій Юрчук, орендар ставка зазначає, що договір з ним ніхто не розривав, і він в цей момент є чинним. Він не припинив дію, він продовжується автоматично. Є таке питання, як прологування договору. Коли не виявив орендодавець, ніяких заперечень. Не надав у місячний термін, він являється автоматично пролонгованим – стаття 33.

Площа ставу у селі Андрусіїв – 13 гектарів. Раніше він, згідно плану, знаходився за межами села. Зі слів голови Липківської сільради Андріана Остапчука наприкінці липня 2020 року в дію вступив новий план.

«На сьогодні маємо вже документ, про те що 23 числа, зареєстрована зміна меж. Тобто ці ділянки земельні, які були в державній власності вони ввійшли у межі території села Андрусіїв», – говорить Андріан Остапчук, Липківський сільський голова

За таких умов, питання про визначення розміру річної орендної плати приймає сільська рада. Крім того, бізнесмен повинен звернутись із заявою до сільської ради з проханням, аби йому погодили надати в оренду водойму. У вівторок, 4 серпня, жителі села зібрались аби гуртом вирішити – передавати ставок в оренду чи залишити в комунальній власності.

Присутні підтримали пропозицію – не передавати водойму в оренду.  

До слова, 3 серпня при Гощанській райдержадміністрації відбулось засідання, на якому повинні були визначити розмір річної орендної плати. Втім, розгляд питання відклали на довивчення. Адже з'ясувалось, що водойма тепер знаходиться в межах села.

Читайте також: Водонасосна станція у селі Горбаків перемогла у конкурсі проєктів з енергоефективності

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024