стрічка

У Гощі вирішували, що робити зі сміттям у населених пунктах району

02 Серпня 2020, 14:20
1323

Питання щодо утилізації сміття у населених пунктах Гощанського району обговорили на засіданні колегії райдержадміністрації. 

У четвер, 30 липня, начальниця відділу регіонального розвитку РДА Оксана Чучман зазначила, що на  території Гощанського району знаходиться 21 паспортизоване сміттєзвалище твердих побутових відходів. Про це інформують у пресслужбі РДА.

На території Воскодавської, Дулібської та Бочаницької сільських рад земельні ділянки для розміщення сміттєзвалищ неможливо виділити, оскільки не будуть дотримуватись норми екологічної безпеки. Але вказаними сільрадами укладені договори на спільний партнерський проєкт з вивезення ТПВ.

Більшість сміттєзвалищ району функціонують понад 15 років. На всіх сміттєзвалищах району відсутні системи збирання і знезараження фільтрату та системи вилучення та утилізації біогазу. В смт. Гощі діє два приймальних пункти вторинної сировини, в яких проводиться роздільний збір пластику, скла (темне та світле), поліетилену та паперу.

Сміттєсортувальної лінії в Гощанському районі немає.

Збір відходів за окремими компонентами (пластик, скло) запроваджено у 27 населених пунктах і становить 199 контейнерів для роздільного збирання сміття за підсумками 2019 року. Для населення встановили 156 контейнерів для збору твердих побутових відходів (змішаних).

Станом на 30 липня із 47-ми населених пунктів Гощанського району у 42 затверджені схеми санітарної очищення населення, що складає 89 % (інформація надана без врахування Бугринської та Бабинської ОТГ).

Правила благоустрою розроблені у всіх населених пунктах району.

Читайте також: Німеччина, Ізраїль, Алжир: куди експортують свої товали підприємці Гощанщини

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024