стрічка

На Рівненщині продовжують перевіряти місця із масовим перебуванням людей

01 Серпня 2020, 13:02
474

У липні фахівці управління Держпраці у Рівненській області перевірили 1900 суб’єктів господарювання.

Така робота здійснювалась в рамках комплексної превенції з легалізації, безпеки праці та протиепідемічного захисту, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Так, під час візитів фахівці спілкувались з адмінперсоналом та працівниками магазинів, кафе, аптек, АЗС, лісогосподарських, сільськогосподарських та деревообробних підприємств, з будівельниками та автоперевізниками.

Як розповідають в управлінні Держпраці Рівненської області, такі інформаційні відвідування інспектори  здійснюють на виконання окремих доручень Кабміну, які спрямовані на роз’яснення роботодавцям та працівникам переваг офіційного працевлаштування, вимог з безпеки та гігієни праці, важливості виконання протиепідемічних заходів. Водночас, фахівці Управління проводять моніторинг дотримання відповідних вимог.

Варто зазначити, що попередні результати моніторингу свідчать, що в умовах карантину особливо загостилася проблема відсутності соціальних гарантій у тіньових працівників. Також чимало роботодавців використовує таку нелегальну форму праці як стажування без оформлення трудових відносин.

Тож до суб'єктів господарювання, в яких за попереднім моніторингом виявлено ймовірні порушення в оформленні трудових відносин, інспектори завітають повторно – вже не з інформаційним, а з інспекційним відвідуванням.

Також під час превенції інспектори зафіксували непоодинокі факти порушень протиепідемічних вимог. Відповідно процедурі взаємодії, ця інформація надходить до територіального органу Держпродспоживслужби України.

Управління Держпраці у Рівненській області закликає роботодавців до належного оформлення трудових відносин з працівниками та дотримання протиепідемічних вимог.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024