стрічка

Судили уродженця села Підліски, який знайшов у полі канабіс та зберігав його удома

31 Липня 2020, 15:30
1153

У Рівненському районному суді розглядали справу щодо уродженця села Підліски Гощанського району, який у полі поблизу села Шубків знайшов небезпечний наркотик та зберігав його удома. 

Це трапилось ще в листопаді минулого року, точного часу та дати досудове слідство не встановило. Про це Район.Рівне стало відомо з матеріалів справи у реєстрі судових рішень.

Знахідку, масою 2,929 грама (в перерахунку на висушену речовину) чоловік приніс додому, де незаконно зберігав у підсобному приміщенні разом із пристроєм для куріння. Виявили канабіс працівники поліції в ході відпрацювання 23 квітня цього року. 

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні правопорушення. Підтвердив наведені обставини привласнення та зберігання ним наркотичного засобу без мети збуту. У вчиненому щиро розкаявся.

З`ясувавши обставини та оцінивши дослідженні докази, суд дійшов до висновку, що дії обвинуваченого підпадають під ознаки кримінального правопорушення передбаченого. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту).

Суд врахував пом'якшувальні обставини, а саме щире каяття. У результаті вирішили визнати чоловіка винним та призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік. Однак, від відбування призначеного покарання правопорушника звільнили, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 рік. 

Тепер він муситиме періодично з'являтись до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та узгоджувати закордонні поїздки з уповноваженим органом. 

Читайте також: Хотів вкрасти авто і поїхати додому: у Рівному парубка затримали «на гарячому»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024