стрічка

У Шкарові вшановують пам'ять бійця АТО, який загинув на Савур-Могилі

28 Липня 2020, 13:14
Дмитро Оверчук 1209
Дмитро Оверчук

У Шкарові вшановують пам'ять бійця АТО/ООС, Дмитра Оверчука, який загинув під час взяття височини Саур-Могили.

Про це йдеться на сторінці Гощанського об'єднаного районного ТЦК та СП у фейсбуці.

Голова РДА Василь Романюк, голова районної ради Олександр Поліщук, Горбаківський сільський голова Володимир Бойко, військовий комісар Гощанського ОРТЦК та СП Руслан Ткачук, представники спілки учасників АТО, рідні та друзі вшанували бійця Дмитра Оверчука хвилиною мовчання та квітами до пам’ятної дошки, яку встановили на фасаді Горбаківської школи, а також схилили голови на могилі героя.

Голова РДА висловив щире співчуття та вдячність матері загиблого Героя Оксані Миколаївні та пообіцяв всебічну підтримку з боку районної влади.

15 травня 2015 року – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У січні 2016-го на честь Дмитра перейменували Центральну вулицю села Шкарів. У Горбаківській школі відкрили та освятили меморіальну дошку випускнику Дмитру Оверчуку.

Для довідки:

Дмитро закінчив 2008-го Горбаківську ЗОШ, у Квасилівському професійно-технічному ліцеї здобув професію слюсаря ремонту автомобілів. У жовтні 2011-го призваний на строкову службу до лав ЗСУ, по закінченні терміну залишився за контрактом.

Механік-водій БМП 30-ї окремої механізованої бригади. З березня 2014-го у складі бригади перебував на межі з анексованим Кримом, потім переведений на Донбас. Брав участь у бою бригади 25 липня.

Під селом Степанівка (Шахтарський район) в районі висоти Савур-Могила БМП підірвалась на міні й згоріла — їхав на чолі колони. Вояків, що сиділи на броні, порозкидало вибухом. Колону військових сильно обстріляли, і вона відступила. Сергій Лебединський зумів вибратися живим із БМП. Про долю Дмитра з 28 липня було не відомо. Тоді ж загинув Аки Камбаров.

Після експертизи ДНК Дмитра поховали 20 вересня у рідному селі.

Залишились батьки, молодший брат, наречена Яна.

Читайте також: Вшанували пам'ять бійця з Малинівки Володимира Томіліна, що загинув в зоні АТО




 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024