стрічка

Обрали директора «Агентства розвитку Гощі»: Леонтій Супрунець розповів про подальшу роботу

27 Липня 2020, 14:12
Леонтій Супрунець 1170
Леонтій Супрунець

«Робота завжди має бути спрямована на досягнення позитивного результату». Про робочі будні, налагодження комунікації, виклики та досягнення у селищній раді говорили з новим директором КП «Агентство розвитку Гощі» Леонтієм Супрунцем.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

Трудовий шлях

 

Трудовий шлях розпочався в колгоспі села Симонів, після закінчення спеціального середнього закладу (спеціальність технік-механік). Це був 1979 рік. Далі були управління сільського господарства (1981 р.) і спеціальність інженера-інспектора, управління капітального будівництва. 1986 р. – Гощанське агропромислове-об’єднання, 1997 р. – посада голови КСП села Дуліби (колективне сільськогосподарське підприємство). У 2002 році Леонтій Володимирович повернувся до Гощі, де працював в райдержадміністрації на посаді начальника відділу з питань НС, заступником відділу землекористування ТОВ «Євроінвестбуд», а згодом у відділі ЖКГ знову в РДА.

«Не люблю поточної роботи, коли кожен день одне і те ж саме. Негатив одразу потрібно перетворювати у позитив і не затягувати такий процес», – відповідає пан Леонтій на питання про принципи в роботі.

Для вас немає проблеми, яку не можна вирішити?

 

Проблеми ж є різні. Все залежить від об’єму та складності роботи. Є питання, які можна вирішити швидко. А є і ті, що потребують детального вивчення та й часу відповідно більше, спрямовування більших зусиль. У різних умовах, при різних посадах, мабуть, погоджусь із тим, що не існує проблем, які неможливо вирішити. І можу навіть сказати, що це добре в нас виходить.

Читайте також: Директорка «Агентства розвитку Гощі» залишає посаду

КП та новий колектив

Працюючи спочатку інженером у КП (за трудовою угодою) я познайомився з усім колективом комунальної служби, вивчив специфіку роботи. Підприємство саме на себе заробляє кошти, тому ми одразу проговорили стиль, методи роботи, відношення. Далі я вже ретельно дивлюсь чи виконуються наші домовленості. Робота в КП є однією з найвідповідальніших. Але і… Малооплачуваною. До того ж є чимало скептиків, які полюбляють кинути фразу «Ходиш по Гощі з віником». За це образливо, боляче сприймається. Моє завдання як керівника – це не просити, а налагоджувати роботу так, аби прибуток КП був на високому рівні. Надіємось на підтримку людей. І перш за все через укладення договорів на вивезення ТПВ. Не всі розуміють важливість цього процесу.

Чому комунальне підприємство?

Я в Гощі проживаю з 1981 року. Бачив зміни в селищі і в 80-х, і в 90-х, і в 2000-х. Хочеться внести свій вклад, який буде показувати Гощу з позитивного боку.

 Що вам дається найважче, а що найлегше у такій роботі?

КП для того, аби Гоща була чистою. Це дуже хочеться донести до наших мешканців. Ввечері може бути все добре, чисто. А на ранок вже сформовані міні-стихійні сміттєзвалища. І не обов’язково, що сміття опиниться в контейнері. Люди викидають і дивани, і техніку. Варто розуміти, що ми можемо забрати різне сміття, і метал, і деревину. Зверніться до нас – і ми це зробимо. А легкого в комунальному нема.

Як розпочинається ваш день?

Звичайний робочий день з 6 ранку. Беру своє авто і максимально об’їжджаю Гощу, щоб до 8 години мати чіткий план роботи. А коли був буревій, то робота була з 4 ранку. На 7 годину у мене та селищного голови є повна картина того, що ми маємо зробити за день.

 Зміни в КП будуть відбуватися?

Звичайно, багато змін залежать від фінансування. Потрібно розширювати асортимент техніки, максимально задіяти наявну. Наприклад, зараз ми використали спецтехніку для фарбування огорожі на кладовищі. Якщо раніше це займало тиждень і виконувалося 5-6 працівниками, то зараз для цього потрібно дві людини і максимум 2 дні. Хочеться більше порозуміння та співпраці з виконкомом, депутатами. Ми маємо отримувати кошти за виконані роботи. А це не завжди підтримується.
Плануємо і надалі утримувати чистоту в Гощі. Зараз всі бачать, в якому стані знаходиться кладовище. Наші працівники там постійно. Обкошування території, фарбування, прибирання. Зараз ми будемо заключати угоди з людьми, які проживають за межами Гощі. Є запит щодо впорядкування могил для тих, хто не має змоги приїхати і зробити це самостійно.

Депутатство - для чого?

Я депутат вже 4 скликання. Є ті, хто іде в депутати для власних цілей, корисливих. Я хочу бути корисним для людей.

Життєві принципи

Відкритість, справедливість, повага до людей. Переношу це на роботу, на свій колектив. Не сприймаю абияке ставлення до роботи. Я вимогливий і до себе, і до тих з ким працюю, і до тієї справи, яку потрібно виконувати. Так навчили батьки і за такими принципами я живу.

Читайте також: Гоща посіла 5 місце у рейтингу розвитку громад Рівненщини

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024