стрічка

Реконструкція Горбаківського НВК та ремонт дороги: Велике будівництво триває

25 Червня 2020, 14:53
1423

На Гощанщині триває «Велике будівництво» – проєкт капітального ремонту автодороги Тучин-Садове-Пустомити-Вовкошів та реконструкція Горбаківського НВК.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Маючи ресурс для розвитку, Тучинська й Садівська сільські ради, де мешкає майже 3 тисячі людей, не можуть залучити додатковий економічний ресурс для розвитку сільських територій через відсутність транспортного сполучення належної якості з районним та обласним центрами.

Представники громад п’яти сіл Тучинської та Садівської сільських рад постійно порушували це питання у своїх зверненнях. Як результат – проєкт капітального ремонту автомобільної дороги О180301 Тучин-Садове-Пустомити-Вовкошів включено до переліку об’єктів президентської програми «Велике будівництво». Її загальна протяжність становить 20,4 кілометрів. Капітальний ремонт буде зроблено на ділянці, яка розміщується в селіТучин і закінчується на виїзді з села Садове.

Дорога сполучає ці населені пункти й районний та обласний центри, а також забезпечує під’їзд спеціальної техніки аварійно-рятувальних служб. Дорога вистелена бруківкою, яка з роками дуже пошкодилась, а основа дорожнього полотна значно просіла.

Наразі завершено процедуру державних закупівель й укладено угоду на виконання ремонтних робіт. Економія коштів на етапі проведення публічних закупівель склала 5,9 мільйонів гривень..

Ще одним проєктом «Великого будівництва» є реконструкція будівлі Горбаківського НВК. Метою реконструкції є відкриття повноцінного дитячого садка на 3 групи. 44 дитини, які зростають в населених пунктах Горбаківської сільради, зможуть здобувати дошкільну освіту в сучасному дитячому садку.

До 1 липня 2020 року, згідно з чинним законодавством, триватиме процедура закупівель та опрацьовуватимуться цінові пропозиції. Проте, в обласному бюджеті розвитку передбачено на реалізацію цього проєкту 9,3 мільйонів гривень. На умовах спільного фінансування передбачено 2,1 мільйонів гривень також в бюджетах Гощанського району й Горбаківської сільської ради.

«Школа є. Амбулаторія працює. Нам, молодим батькам, дуже потрібний дошкільний заклад. Наразі ми змушені возити дитину в Гощанський дитсадок «Малятко». А це не завжди зручно, а також додаткові фінансові витрати», – каже мешканка Шкарова Марта Черненко.

Варто зазначити, що саме по цих об’єктах вся проєктна документація була виготовлена вчасно та з дотриманням всіх державних будівельних норм і правил. Про що свідчать позитивні експертні висновки.

Райдержадміністрація постійно інформуватиме громадськість про хід виконання ремонтних робіт у Горбаківському дитячому садку та на автомобільній дорозі Тучин-Садове-Пустомити-Вовкошів.

Читайте також: 80-річна жителька Бочаниці, яка працює в школі, хоче допомогти рідному селу




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39