стрічка

На Гощанщині посилюють контроль за дотриманням карантину

21 Червня 2020, 12:29
3277

У Гощанському районі посилять контроль за дотриманням карантину у місцях масового скупчення людей. 

Таке рішення прийняли у п'ятницю, 19 червня, одразу по завершенні позачергового засідання обласної комісії ТЕБ та НС, в якому в режимі відеоконференцзв’язку взяли участь голова РДА Василь Романюк, його заступники Юрій Буркалець та Олеся Ткачук, начальник відділу регіонального розвитку РДА Оксана Чучман. Про це інформують у пресслужбі РДА. 

Окрім членів комісії ТЕБ та НС на засідання були запрошені представники Гощанського відділення поліції та Гощанської селищної ради. 

Останні дні в районі, а особливо в селищі Гоща, відзначилися суттєвим зростанням кількості нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. У неділю, 14 червня, зафіксували рекордну для району кількість хворих на COVID-19. Майже щоденно виявляють нових інфікованих вірусом.

Станом на 19 червня у Гощанському районі відомо про 70 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 18 людей вже подолали хворобу.

Під час засідання були обговорені причини різкого зростання захворювання та заходи з запобігання розповсюдженню коронавірусу та контролю за дотриманням карантину.

За результатами обговорення прийняли рішення посилити контроль за дотриманням санітарного законодавства. Поліція посилює контроль за дотриманням карантинних правил в закладах торгівлі, харчування, побутового обслуговування, на ринках та інших місцях масового перебування.

Також зобов'язали проінформувати керівників релігійних організацій про дотримання карантинних обмежень під час богослужінь, особливо у вихідні та святкові дні.

Виконкомам сільських, селищної рад має тримати на особливому контролі ситуацію з дотримання карантинних обмежень у місцях масового відпочинку, зокрема, на пляжах та в парках. Окрім цього письмово попередити власників закладів торгівлі, керівників установ та організацій, які знаходяться на підпорядкованій території, про необхідність дотримання заходів безпеки, а також їх персональну відповідальність за порушення санітарно - епідемічних правил.

Читайте також: У Бабині та Бугрині виявили хворих на коронавірус

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024